"Burak zirveye uçurdu"

"Burak zirveye uçurdu"

Beşiktaş'ın Bursaspor'u Vodoafone Park'ta 2-0 mağlup ettiği karşılaşmayı Fanatik Gazetesi spor yazarı Orhan Yıldırım değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Orhan Yıldırım'ın bugün Fanatik Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

"Liderin iki puan bıraktığı gecede Kartal sahne aldı. Olay transferi Burak Yılmaz’ın golleri ile kazanıp farkı 9’a indirdi. Şampiyonluk şarkıları yeniden Dolmabahçe’yi şenlendirdi.. Güneş’in ayrılık haberleri gölgesinde kalan maça iki takım da temkinli başladı. Kartal her geçen dakika oyuna üstünlüğünü koymaya başladı. Rakip kalede net pozisyon bulmakta zorlansa da, ablukadan vazgeçemedi.. Beşiktaş; mücadele gücü ve yardımlaşma ile Bursaspor’a ilk yarıda pozisyon şansı tanımadı..

Bir hata bir gol

Samet Aybaba, Ljajiç ve Burak’a adam markajı uygulattı. Bunda kısmen de başarılı oldu. Ancak 40’ta arkada kendini unutturan Burak, Lens’in pasında uzak köşeyi gördü: 1-0. Bu yarıda bireysel olarak iki takımdan da öne çıkan olmasa da, Kartal’ın takım oyunu ve taktiksel anlayışı soğuk geceyi ısıttı. Karşı hamle yapmak isteyen Bursa ise kadro yetersizliğinden düşüncesini sahaya yansıtamadı..

Geceyi ısıttı

Soğuktan buz kesen geceyi Burak ısıttı. 62’de, Vergini’den kaptığı top ile kaleye inip şık vurdu: 2-0. Gol sonrası, tribünler ile tecrübeli golcü arasında kopan gönül bağı yeniden kuruldu. Genç Güven oyunda kaldığı süre içinde iyi mücadele etti. Mirin, Vida, Gökhan ve Adriano hatasız oynadılar. Önde Atiba- Dorukhan ikilisinin uyumuna; Lens ile Ljajiç biraz daha ayak uydurabilse, maç ilk yarıda kopardı.

Kagawa rüzgarı yetti

Fark ikiye çıktığında taraftar Kagawa’yı istedi. Güneş, tribünlere kayıtsız kalmadı. Japon yıldız, ilk kez sahne aldığı iç sahada gol atıp, attıramasa da, takıma hava kattı.

Etiketler :