Cenk Tosun: "Beni buraya hedeflerim getirdi"

Cenk Tosun: "Beni buraya hedeflerim getirdi"

Everton formasıyla attığı gollerle göğsümüzü kabartan Cenk Tosun, çok özel açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş’taki 3,5 sezonluk başarı dolu macerasının ardından ara transfer döneminde 22 milyon Euro (107 milyon TL) karşılığında İngiltere Premier Lig ekibi Everton’a transfer olan Cenk Tosun, takımıyla iyi bir başlangıç yapmıştı. Mavi formayla görev yaptığı 7 maçta 4 gollük performans sergileyen 26 yaşındaki futbolcu, kalitesini erkenden gösterdi. Milli yıldız; İngiltere macerası ve kişisel gelişimiyle ilgili olarak birçok konuda soruları yanıtladı.

‘Karakteri sağlam olmak...’

“Twitter’dan Instagram’dan, ‘Gururumuzsun’ diye yorum yapanları görüyorum. Bazen profillerine girip bakıyorum, sadece Beşiktaşlı değil, Trabzonlu, Galatasaraylı, Fenerli, Bursalı taraftarlar da yazıyor. Karakteri sağlam ve iyi insan olmak çok önemli. O yüzden maçlardan sonra tebrik tweetleri geliyor. Burada sadece Beşiktaş’ı değil Türk Bayrağı’nı temsil ediyorum. Maçlara çıktığımda tribünlerden Türkçe yapılan tezahüratlar da hoşuma gidiyor.”

‘Hocamızı utandırmıyorum’

“Everton’a sezon ortasında katıldım. Transferim döneminde 7-8 gün tatil yapmıştım. Fitness eksiğimi ilk maçta hissettim. Herkes makina gibiydi! Ben de hemen çalışmalara başladım. Hem buradaki çalışmalarda hem de Dubai’de ekstra idmanlar yaptım, yapıyorum. Hocamız çok yardımcı oldu. ‘Fizik gücünü artırırsan formayı veririm’ dedi. Beni koruma amaçlı birkaç maç ilk 11 oynatmadı, taraftarın önüne atmadı. Ben de attığım gollerle onu utandırmadığımı düşünüyorum.”

‘Burada oyun hep akıyor’

“Premier Lig benim her zaman sevdiğim bir lig olmuştur. Çünkü oyun hep akıyor. Top, bir orada bir burada. Oyun hep akıyor. Top, oyun dışına çıkmazsa oyun hiç durmuyor. Maçta bazen kemik sesi bile duyduğum oluyor ama hakem, ‘Oyna devam diyor’. Ben de bu tempoya alışmaya çalışıyorum. İngiltere’de kendimi iyi hissediyorum. Uzun yıllar bu ligin bir parçası olmak isterim.”

‘Tekmeye kafa attım!

“Stoke City maçı, kariyerim için en özel anlardan birisi oldu. 2 gol attım ve takımıma galibiyeti getiren isim olmayı başardım. Özellikle ikinci gol sırasında çok zorlandığımı söyleyebilirim. Buz gibi havada kar yağışı altında sahada olmama ek olarak yaptığım kafa vuruşu sırasında kafama tekme yedim. Ama pozisyon gol olduğu için buna değdi. Kalan dakikalarda hat-trick’i kaçırdım ama 3 puanı getiren adam olma duygusu çok güzeldi. Maç sonunda taraftarlarımızın stadı, ‘Cenk Tosun’ tezahüratlarıyla terk etmesini de sosyal medyadan gördüm. Beni çok gururlandırdı.”

’Harry Kane’le benziyoruz!’

“Everton’a transfer olmadan önce de Harry Kane’i takip ediyordum. Kendisi çok özel bir futbolcu. Evet, oyun stillerimiz benziyor. Ama farklı olduğumuz konular da var. Çok beğendiğim bir futbolcu. Dünyada beğendiğim en iyi golcüler arasında ilk 3’e onu kesinlikle alırım. Dünya Kupası’nda da başarılı olacağına inanıyorum.”

‘Beni buraya hedeflerim getirdi’

“Bence Almanya’da aldığım eğitim ve disiplin kariyerim açısından belirleyici oldu. İşime saygım her zaman en üst düzeydeydi. Beni buraya hedeflerim getirdi. Kendime çok büyük hedefler koydum. Onarı başardıktan sonra daha büyük hedefler koydum. Onları da başarmak için çok çalışıyorum. Yeri geliyor takımdan ayrı da çalışıyorum.”

‘Günde 6 saat tesisteyiz’

“Burada idman programları çok farklı. Daha zor geçiyor. İdmanlardan sonra zorunlu fitness var. Türkiye’de öyle değil. Türkiye’de isteyen yapıyor. Burada önce sabah tesise gelip kahvaltı yapıyoruz. Ardından suni çimde yarım saat ön ısınma, sonra topla 2 saat idman, peşinden yarım saat fitness, sonra eksi 115 derecede buz odasına giriyoruz, finalde masajlar falan... Günü yemek yiyerek bitiriyoruz ve 5-6 saatin ardından eve gidiyoruz. Eşim Ece tek kaldığı için sıkılıyor. Sık çalışmamız sebebiyle hocamız 2 gün izin veriyor. Onda da evde kalıp dinlenmeye çalışıyorum.”

‘Everton’ın Atiba’sı Rooney’

Takım arkadaşlarım beni çok iyi karşıladı. Rooney çok iyi biri. Onun kariyerine sahip birisi normalde kimsenin yüzüne bakmaz. Ama adamda ego yok. Genç oyuncularla da konuşuyor. Bana da çok yardımcı oluyor. Rooney önceden forvet oynuyordu. Şimdi bizde zaman zaman Atiba’nın yerinde ön libero oynuyor.”

‘Bize çok puan lazım’

“Everton’daki hedefim ligi Avrupa potasında tamamlamak. Ama son haftalarda zor gözüküyor. Çok puan toplamamız lazım. Uzun vaadede burada kupalar kazanmak istiyorum. Uluslararası kupalarda yer almayı istiyorum Everton’la... Takımıma faydalı olmak en önemli hedefim.”

‘Niasse’la iyi anlaşıyorum’

“Niasse, ‘Kardeşim kardeşim’ diye hep peşimde. Akhisar’da öğretmişler. İyi anlaştığım biri. Bazen takımı o sırtlayacak bazen ben. Umarım gollerine devam eder. Ek olarak Sigurdsson’la iyi anlaşıyoruz. Onunla milli takımda karşı karşıya oynadık ve İzlanda bize hep ters geldi.”

‘Taraftarlar, “Tosun” diyor’

“Takımda lakabım yok. Onlara ilk geldiğim günden beri Cenk’i öğretmeye çalıştım. Kimisi Cenk kimisi de Atiba’nın oğlu Noah gibi, ‘Cenki’ diyor. Dışarıda taraftarlar görünce, ‘Tosun fotoğraf çektirebilir miyiz’ diyorlar. Onların da beni dışarıda çağırıp fotoğraf çektirmek istemesi gurur verici.” (Fanatik/Gökmen Özcan)

Etiketler :