Cenk Tosun için büyük çaba harcayan Steve Walsh'ın, dünya futboluna kazandırdığı müthiş futbolcular...

Cenk Tosun için büyük çaba harcayan Steve Walsh'ın, dünya futboluna kazandırdığı müthiş futbolcular...

Cenk Tosun için yoğun çaba harcayan Everton Futbol Direktörü Steve Walsh, Chelsea'de Gianfranco Zola ve Didier Drogba gibi isimleri dünya yıldızı olmadan önce keşfetmişti.

Ajans Beşiktaş - Cenk Tosun transferi için Everton Kulübü Futbol Direktörü Steve Walsh çok yoğun çaba harcıyor. Walsh'ın Cenk'i keşfetme süreci de bir hayli ilginç duruyor.

İngiltere'nin en ünlü scoutlarından biri olan İrlandalı futbol adamı, Şampiyonlar Ligi sürecinde 26 yaşındaki forveti takip etti. Son 2 yılda siyah-beyazlı takımın gruptaki 6 maçının yanı sıra, Süper Lig'deki bazı maçlarda da Walsh, Cenk'i izlemeye aldı. Walsh'ın raporları doğrultusunda da Everton Menajeri Sam Allardyce'a detaylı bir sunum yapıldı.

Şampiyon yaptı

Steve Walsh'ın en büyük özelliği, parlama potansiyeli olan futbolcuları keşfetmesi olarak değerlendiriliyor. Tecrübeli futbol direktörünün, genç yıldız adaylarından ziyade Avrupa futbolunda direkt sivrilecek, 25-26-27 yaş grubu futbolculara yoğunlaştığı biliniyor. Walsh'un 2015-16 sezonu öncesi Leicester City'ye transfer ettiği N'Golo Kante, Jamie Vardy, Riyad Mahrez ve Ulloa gibi isimler, Premier Lig şampiyonluğu kazandı.

Uzun yıllar Chelsea'de Jose Mourinho ile de çalışan Steve Walsh, Gianfranco Zola ve Didier Drogba'yı henüz dünya yıldızı olmadan önce keşfetmişti. Şimdi de Cenk Tosun'u 1 senelik süreçte izleyen İrlandalı scout, kendini yeniden ispat peşinde. Sezon başında yapılan harcamalara rağmen Everton'ın Avrupa Ligi'nden elenmesi ve ligde istikrarsız olması nedeniyle Walsh'ın transfer politikası çok eleştiriliyor. Steve Walsh, Cenk Tosun hamlesiyle yeniden eski güzel günlere dönmek istiyor. (Milliyet)

Etiketler :