Cenk Tosun krizi son anda aşıldı!

Cenk Tosun krizi son anda aşıldı!

Everton ile dün resmi anlaşmaya imza atan Cenk Tosun'un transferinde heyecan dolu saatler yaşandı.

Ajans Beşiktaş - İngiliz ekibi Beşiktaş ile bonservis konusunda el sıkışsa da golcü oyuncunun ücretinde sorun patlak verdi. Cenk alacağı parada indirime gidilmeye çalışılmasına karşı çıktı, verilen sözlerin yerine getirilmemesi halinde geri döneceğini belirtti. Bunun üzerine Everton Yönetimi rakamı tekrar yükseltti ve kriz önlendi.
Beşiktaş Yönetimi, Cenk Tosun’un transferi konusunda önceki gün Everton ile el sıkışmasına rağmen Cenk Tosun’un dün resmi imzayı atması bir hayli uzadı.

İngilizler daha önce prensipte anlaştıkları golcü oyuncuya verilen sözlerde geri adım atmak isteyince transfer bir anda çıkmaza girdi. Evertonlı yetkililerin bonservis ücretinin yükselmesi nedeniyle Cenk’in parasını indirmeye çalıştığı öğrenildi.

Bu durum üzerine masadan kalkan Cenk Tosun’un menajerleri, bir süre sonra tekrar telefonla aranarak tekrar pazarlığa davet edildi. Golcü oyuncunun yıllık ücretini aşağıya çekme planı tutmayan Everton Kulübü, söz verdiği paraya yakın bir rakamı kabul etti. Yıllık 6.5 milyon euroya imza atan Cenk Tosun, 4.5 seneliğine Evertonlı oldu.

Everton’ın geri adım atması nedeniyle İngiltere’de kalan Cenk Tosun’un, Beşiktaş’ın 27 milyon euroluk bonservis ücretini kaybetmemesi için kendi parasından fedâkarlık yaptığı ortaya çıktı. İlk başta menajerlerin restiyle karşılaşan İngilizler, Cenk Tosun’un da ilk konuşulan ücrette direnmemesi üzerine işi fazla uzatmadı. Everton Kulübü ardından yaptığı indirimleri bir bonus paketinin içine sokarak Cenk Tosun’a son dakika jesti yaptı.

İstanbul’a dönüyor

4.5 sene Everton forması giyecek olan Cenk Tosun bugün Türkiye’ye gelerek eşyalarını toplayacak. Kulübün Manchester’da tuttuğu evde yaşayacak olan Cenk, İngiltere’ye gider gitmez antrenmanlara başlayacak. (Milliyet/Serdar Sarıdağ)

Etiketler :