Cenk Tosun'un menajeri Ceylan Çalışkan: "Cenk sayesinde İngiliz basınında uzun zaman sonra Türk futbolu hakkında olumlu yazılar yazıldı."

Cenk Tosun'un menajeri Ceylan Çalışkan: "Cenk sayesinde İngiliz basınında uzun zaman sonra Türk futbolu hakkında olumlu yazılar yazıldı."

Cenk Tosun'un Everton'a transferiyle ilgili menajer Ceylan Çalışkan perde arkasındaki detayları anlattı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ta Cenk Tosun'un Everton'a transferinde görüşmeleri sürdüren menajer Ceylan Çalışkan bu transferin perde arkasındaki merak edilen detayları anlattı. Özellikle maliyet konusunda Beşiktaş'ın faydalı bir anlaşma yaptığını söyleyen Ceylan Çalışkan şu sözleri kullandı:

Beşiktaş, Cenk Tosun'un Everton'a transferinden ne kadar kazanacak?

Beşiktaş'ta Cenk Tosun'un rekor bedelle Everton'a transferinde büyük rol oynayan ve görüşmeleri gerçekleştiren isim menajer Ceylan Çalışkan bu transferin perde arkasıyla ilgili önemli detayları aktardı.

A Spor'a konuk olan Ceylan Çalışkan, "Beşiktaş çok faydalı bir anlaşma yaptı. Bakın normalde Süper Lig, Avrupa'nın gözünde o kadar değerli değil. Bizim ligimizde 25-30 gol atan bir futbolcunun bile Avrupa'ya transferi kolay değil. Hatta yaptığım araştırmada, transfer sonrasında bana söylenen, İngiliz basınında uzun zaman sonra Türkiye ve Türk futbolu hakkında ilk defa olumlu yazılar yazıldığı yönündeydi." diye konuştu.

"BEŞİKTAŞ FAYDALI BİR ANLAŞMA YAPTI"

Ceylan Çalışkan, "Cenk 10 maç oynadığı zaman Beşiktaş 500 bin euro alacak. Everton ilk 8'e girerse Beşiktaş 500 bin euro alacak. Satışta %7,5 pay var.  Yani bunun gibi Beşiktaş'ın garanti bonusları var anlaşmada. Yetiştirme payı ise 1.300.000 pound civarındaki yetiştirme payını 23 yaşına kadar oynadığı kulüpler alıyor. Cenk Tosun Gaziantepspor'da profesyonel olduğu için paranın büyük bölümünü alacak." ifadelerini kullandı. (Futbol Arena)

Etiketler :