Cenk'in sırrı: "Güneş etkisi"

Cenk'in sırrı: "Güneş etkisi"

Cenk Tosun, Şenol Güneş’in 4. gol kralı olma yolunda ilerliyor.

Süper Lig’in lideri Beşiktaş’ta, Vincent Aboubakar’ın yokluğunu hissettirmeyen Cenk Tosun gol yollarındaki katkısını her hafta artırıyor.

Kartal’ın son olarak 5-1 kazandığı Atiker Konyaspor maçında hat-trick yapan milli futbolcu, gol krallığı listesinde zirvede bulunuyor. 15 gole ulaşarak en yakın rakibinin 6 gol önüne geçen Cenk’in bu başarısında Teknik Direktör Şenol Güneş’in etkisi dikkat çekiyor. Tecrübeli teknik adam son 4 görevinde 3 farklı kulüpte benzer bir durum ortaya çıkarmıştı.

2011-12 sezonunda Trabzonspor’u çalıştırırken Burak Yılmaz’ın gol krallığında büyük rol oynayan Güneş, 2014-15 sezonunda görev yaptığı Bursaspor’da Jose Fernandao’yu ligin zirvesine taşımıştı.

Son olarak geçen yıl Beşiktaş’ı şampiyon yaparken, Mario Gomez’i krallığa götüren Şenol hoca şimdi de Cenk Tosun’u zirve yoluna çıkardı. Oyun sistemi olarak sürekli 4-2-3-1’i kullanan Güneş bu 4 farklı gol krallığı yarışında da aynı taktiği uyguladı.

Başarılı çalıştırıcının tek forvet olarak çıkardığı bütün yıldızların hem kariyer rekoru kırması hem de krallığa yürümesi ön plana çıktı. (Milliyet / Celal Umut Eren)

 

Etiketler :