"Çevik kuvvet arabasıyla kulübe geldi!"

"Çevik kuvvet arabasıyla kulübe geldi!"

Fanatik Gazetesi foto muhabiri Murat Akbaş, 1998-2001 yılları arasında muhabirliğini yaptığı Beşiktaş'ta geçirdiği günleri ve Efsane Başkan Süleyman Seba ile ilgili anlarını Fanatik TV'ye aktardı.

Ajans Beşiktaş - Fanatik Gazetesi usta foto muhabiri Murat Akbaş, meslek hayatının ilk yıllarında muhabirliğini yaptığı Beşiktaş'ta geçirdiği günleri ve Efsane Başkan Süleyman Seba ile ilgili anılarını tüm şeffaflığı ile Fanatik TV'ye anlattı:

GİDİN KENDİNİZE DAHA İYİ BİR İŞ BULUN!

'Ben meslek hayatımın ilk yıllarında Beşiktaş muhabirliği yaptım. 1998-2001 yılları arasıydı. Bu dönem zarfı içerisinde Beşiktaş muhabirliği yapmak, büyük başkan Süleyman Seba’yı tanıma şansına sahip olmak demekti. Biz o zamanlar kulüp muhabirleri, 7/24 takip ettiğimiz kulübün arkasından ayrılmazdık. Saat 9 gibi 15-20 kişilik bir gazeteci grubu olarak kulübe gider kulübün girişinde beklemeye başlardık. 9.30 - 10.00 gibi büyük başkan Süleyman Seba hemen iki sokak üstteki evinden kulübe gelirdi. Bizi her gördüğünde hep yaptığı şey şuydu: Bizi gördüğünde güzel bi fırçalardı. Ne işiniz var sabahın köründe burada, gidin kendinize daha iyi bir iş bulun. Sigortalı bir iş bulun. Bugün buradan size haber çıkmaz. Evinize gidin dinlenin. derdi. Hatta gazeteleri okuyup gelirdi. Çok iyi hatırlıyorum mesela birisi enteresan bir şey yazdığı zaman ona kızardı. Ama sonra asansöre binip ikinci kattaki odasına çıkardı 5-10 dakika sonra bi bakardık kulübün çaycısı elinde tepsiyle 15-20 tane çayı doldurmuş bize getirirdi. Süleyman başkan gönderirdi. Biz de bunu bilirdik. Aslına bakarsanız bu bir ritüeldi.'

TARAFTAR TAKIMI FULYA'YA KADAR TAKİP ETTİ.

'Özellikle 1999-2000 yılı Beşiktaş adına zorlu bir süreçti. Takım kötü gidiyor ve benimde gerçekten yaşamak istemediğim, unutamayacağım bazı olaylarında olduğu zamanlardı. Beşiktaş, Çanakkale Dardenel’e yenilmişti. Takım kötü gidiyordu. Taraftarda isyan etmişti. Otobüsle Çanakkale’den İstanbul’a giderken girişte gişelerde Beşiktaş taraftarı Fulya’ya kadar takımı takip edip protestolarda bulundu.'

KULÜBE ÇEVİK KUVVET ARABASIYLA GELDİ!

'Bir gün yine bu zaman dilimi içerisinde biz kulüpte bekliyoruz. Boynumda fotoğraf makinesi asılı bekliyorum. Başkan gelmedi. Normalde gelmesi lazımdı. Beşiktaş Kulübü'nün kapısından bir otobüs girdi. Çevik kuvvet arabası. Plazaların oradan dolandı, eski kulüp binasının tam önünde durdu. Biz de öyle bakıyoruz yani aklımızdan herhangi bir şey geçmiyor. Birden arkadaki kapı açıldı. Sağ tarafta 3 tane polis sol tarafta 3 tane polis. Karşıda da ikili koltuk var orada da Süleyman Seba oturuyor. O zamana kadar her gün yürüyerek gelen başkan... Sonradan öğrendiğimiz kadarıyla tehditler aldığını öğrenen emniyet, başkanı çevik kuvvet arabasıyla getirdi. Orada bulunan tüm foto muhabirler ben de dahil hiç birimiz o anı çekemedik. ' (Fanatik)