Cüneyt Çakır'dan 'Hakemler art niyetli mi?' sorusuna cevap

Cüneyt Çakır'dan 'Hakemler art niyetli mi?' sorusuna cevap

Türk futbolunun önde gelen hakemlerinden Cüneyt Çakır, Süper Lig'de yaşanan hakem hatalarına ilişkin konuştu.

Ajans Beşiktaş - Cüneyt Çakır, TRT Spor Basın Tribünü programında konuk oldu ve son yıllarda yaşanan hakem hataları, hakemlerin performansları konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Süper Lig'de son yıllarda yaşanan hakem hatalarıyla ilgili olarak Cüneyt Çakır şu ifadeleri kullandı:

Fatih Doğan'ın sorusu: 

"Eski hakemleri dinleyince, onların hakemlere yaptıkları eleştirileri dinledikçe hakemler hata yapmıyor, bazıları da art niyetli gibi düşünmeye başladım. Zihinsel zehirlenme yaşadım. Bunun sebebi de eski hakemlerimiz. Bir şeyleri bilerek mi bunları söylüyorlar? Gerçekten acaba bizim kaçırdığımız bir şeyler mi var diyorum?

Cüneyt Çakır'ın cevabı:

Hakemlerimizin tek bir düşüncesi var. Adaletli yönetim. Hatalar olabiliyor ve bunlar zaten yılsonunda değerlendiriliyor. Hiçbir hakemin kafasında böyle bir art niyet söz konusu bile değil. Şu andaki jenerasyon en şanslısı. Başkanımız Yıldırım Demirören Türk hakemliğinde profesyonelliği getirerek devrim gibi karar aldı. Hakemlerin kafasında sadece maç yönetmek ve iyi performans sergilemek var. Dünyanın birçok ülkesinde maç yönettim. Tesisleri de gördüm. Ancak Riva tesisleri gibisini görmedim. Bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor. Hatalar oluyor. Futbolu ve hakemliği her türlü eleştiriye açık kişileriz. Kimseye gönül koymayız. Ancak hakemliğin dışına çıkan eleştiriler asla! Bunları kabul etmiyorum. Bizim tek hedefimiz var, Türk hakemliğini ve futbolunu ileri götürmek. 

Süper Lig'e yabancı hakem gelecek mi?

Süper Lig'de son dönemde en fazla konuşulan yabancı hakemlerin gelip gelmeyeceği konusuyla ilgili olarak Cüneyt Çakır, "Yabancı hakem konusu mümkün olacak bir şey değil. Bir dönem İskoçya yaptı bunu. Federasyon ve hakemler arasında problemler vardı. Davet ettiler hiç kimse gitmedi. Alt sınıf hakemler gitti ve 1 hafta sonra kendi hakemleriyle anlaşarak devam ettiler." diye konuştu. 

 

Etiketler :