D.Kiev-Beşiktaş maçı öncesi olay olacak ŞİKE yazısı

D.Kiev-Beşiktaş maçı öncesi olay olacak ŞİKE yazısı

Dün akşamdan bu yana hakeme ve UEFA'ya yönelik tepkiler yeni bir boyut kazandı.

Şike ve uluslararası spor yolsuzlukları konusunda dünyanın önde gelen uzmanlarından, "Şike: Organize Suçlar ve Futbol" kitabının yazarı olan Declan Hill'in Dinamo Kiev - Beşiktaş maçı öncesinde kendi bloğunda manidar bir yazı yazdı.

Yazı dün geceki sonuçtan sonra bu sabahtan itibaren sosyal medyanın en çok konuşulan olaylarından biri oldu.

Hill, Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz Beşiktaş'ın Dinamo Kiev ile oynadığı maç ile Juventus - Dinamo Zagreb maçının 'riskli' maçlar arasında olduğunu söylemişti.

Hill'in blogunda yazdığı yazı şu şekilde:

"1- İki Dinamo takımının da bu maçlarda hiçbir amacı yok. Bu da potansiyel bir şikeye yol açıyor. Bu maçlarda bir takımın kazanmak için amacı varken, (Beşiktaş tur atlayabilir, Juventus ise liderliği alabilir), diğer takımın ise kapısı şikeye tamamen açık.

2- Bu tarz ayarlamalar, 1980'lerden bu yana Avrupa futbolunda oluyor.

Son olarak, bu tarz potansiyel şike durumlarını durdurmak çok kolay. Turnuvanın prosedürünü değiştireren bu gerçekleştirilebilir. Şili'deki Leandro Shara, bu tarz ayarlamaları durdurmak için turnuvalarda gerekli ayarlamaları yapmada bir uzman. Eğer FIFA'nın güvenlikten sorumlu uzmanı olsaydım, bu tarz şeyleri engellemek için ilk işim onu göreve getirmek olurdu"

ŞENOL GÜNEŞ DE 'MANİPÜLASYON' İDDİASINDA BULUNDU

Beşiktaş'ın Dinamo Kiev'e 6-0 mağlup olduğu maçın ardından birçok eski hakem ve uzman, Andreas Beck'in kırmızı kart gördüğü ve Beşiktaş'ın penaltı ile cezalandırıldığı pozisyonun hatalı olduğunu söylemişti. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş de maç sonrasında, "Bu maçın saha dışının da irdelenmesi lazım" diyerek, maçla ilgili 'manipülasyon' olabileceği imasında bulunmuştu. (Sporx.com)