"Değişiklikler yine kurtardı"

"Değişiklikler yine kurtardı"

Vatan Gazetesi Yazarı Lütfü Özel, Beşiktaş-Trabzonspor mücadelesini değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş kadro derinliği önemli bir takım. Makine düzeni şeklinde oynayan ekipten üç vida cezalı, Cenk kenarda. Ersun Hoca maç öncesi ne yapacağını düşünürken 4 farklılığın her halükarda rakibin alışkanlığını zedeleyeceğini, bundan nasıl yararlanmak gerektiğini mutlaka düşündü. Çekinmeden, hırslı, top rakipteyken hemen pres koyan bir anlayışla başladı Trabzon. Gerçi o da Yusuf’u kenara çekmiş, Mas yerine Hubocan’la, Onazi’yle takımını sahaya sürerek bir şeyler denemek istemişti ya.

Bordo-mavili taraf açısından işlerin yolunda gitmesi için başlangıçtaki istek, efor, organizasyonun daha uzun dakikalara yayılması gerçeği bu maçta da ortaya çıktı. Rakip Beşiktaş olunca oyun ister istemez biraz daha çabuk bozuldu. Önce defans. En yumuşak karnı olmaya devam ediyor Trabzon’un.

GEZEN ADAM BURAK

Okay’dan stoper yaratmak olmuyor. Hubocan da bu maçta denenmeli miydi? Olmadı. Pereira her maçta sayısız bindirmelerde bulunurdu. Çıkamadı. Sosa, Onazi orta alanı umulduğu ve gerektiği gibi kontrol edemediler. Kucka oturmadı. Sosa da “İyi ki transfer edilmiş” sözünü boşlukta bıraktı.  

Kanatların durması, Abdülkadir çok iyi niyetli ve çalışkandı tamam, Burak’ı da sahada gezen adam pozisyonuna soktu. Lens’in golünden sonra Castillo ve Yusuf hamlesi ise can verdi. Yeniden hızlı geçişlerle Beşiktaş sahasında gezmeye başlayan Trabzon atak da yedi ama oyuna da yeniden dahil oldu. Beraberlik golü ise maçın ilginç anıydı. Aynı oyuncunun son saniyede atsa  geçen haftanın rövanşı olacaktı ama olmadı. Trabzon  yine oyuna sonradan giren oyuncusuyla kaybetmezken Ersun Hoca bu haftayı da muhtemelen “kurtardı”! (Vatan/Lütfü Özel)

Etiketler :