Demba Ba için kritik süreç

Demba Ba için kritik süreç

Beşiktaş'ta Everton'a giden Cenk Tosun'un yerine kimin geleceği merak konusu oldu. Siyah-beyazlıların forvet adaylarından Demba Ba'da ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ta Cenk Tosun'un Everton'a transfer olmasının ardından yeni forvet adayları tek tek belirleniyor. Şenol Güneş'in de sevdiği ve beğendiği isimlerden Demba Ba konusunda çok önemli bir süreç duruyor.
 
Yaklaşık 1.5 yıldır sakatlık sorunlarıyla boğuşan Demba Ba'nın durumu mevcut kulübü Shanghai Shenhua tarafında da yakından izleniyor.
 
Şubat ayının ikinci haftasında başlayacak Çin Süper Ligi öncesi İspanya'da Marbella'da bir kamp yapacak olan Shanghai Shenhua, Ba'yı da kamp kadrosuna dahil etmek istiyor.
 
Ancak Çin kulübü Ba'nın fiziksel raporlarını da takip edecek. Uzun süredir Fransa ve ABD'de özel çalışmalar yapan ve fiziğini kuvvetlendirmeye çalışan Senegalli yıldızın son durumuna bakılacak.
 
Yapılacak tespitlerin ardından Ba'nın transfer geleceğinin netleşeceği kaydedildi. Şu anda ligde 4 yabancı kullanılmasından dolayı Shanghai Shenhua bir tercih yapacak. Çin ekibi ya Obafemi Martins'i ya da Demba Ba'yı tercih edecek.
 
Ayrıca bunun yanında Obafemi Martins'in sözleşme konusu bulunuyor. Nijeryalı forvet, Shenhua ile sözleşmesini uzatmaya yanaşırsa, Demba Ba'nın bu 4 kişilik yabancı kontenjanına eklenmeyeceği belirtildi. Bunun üzerine de Senegalli yıldızın Avrupa'ya transfer olabilmesinin yolu açılacak. 2018 Dünya Kupası'nda Senegal forması giymeyi çok isteyen Demba Ba, milli takım hocası Aliou Cisse'nin 'Avrupa'da oyna' telkinleri nedeniyle Beşiktaş'a dönmeyi hedefliyor. (Skorer)

Etiketler :