Deniz Çoban: Beşiktaş 9 kişi kalmalıydı"

Deniz Çoban: Beşiktaş 9 kişi kalmalıydı"

Beşiktaş'ın kendi sahasında 1-1 berabere kaldığı Başakşehir karşılaşmasını Fanatik Gazetesi spor yazarı Deniz Çoban değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Deniz Çoban'ın bugün Fanatik Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

Dün akşam oynanan karşılaşmanın hakemi Suat Arslanboğa, maç içerisinde oyunun kontrolünü kaybetti. Maç süresince 9 sarı kart gösterdi. Göstermediği en az 4 sarı, 2 tane de kırmızı kart vardı. Faul kararlarında da standardı yakalayamadı.

Hakemi itmenin karşılığı...

34’te Douglas, Gulbrandsen’i düşürdü. Arslanboğa faulü çaldı ancak göstermesi gereken sarı kartı göstermedi. Bu pozisyona itiraz eden Ljajic ile Arslanboğa arasında bir diyalog geçti ve ardından Ljajic Arslanboğa’yı itti. Hakemi itmenin karşılığı net bir kırmızı karttır ancak Arslanboğa sarı kart göstermekle yetindi. Bu dakikada Beşiktaş 10 kişi kalmalıydı.

Faulü yapan Douglas’tı

45’te Douglas Gulbrandsen’i tekrar düşürdü. Pozisyonda bariz gol şansı da vardı. Douglas’ın kırmızı kartla oyundan atılması gerekirdi ancak Arslanboğa, Başakşehir aleyhine hücum faul çaldı. Gulbrandsen’in Douglas’a faulü gerektirecek bir müdahalesi yoktu. Arslanboğa ikinci kez kırmızı kartına başvurmayarak önemli bir hataya imza attı. Hakem devreyi bitirmiş olsa bile, VAR müdahalesi olması halinde kararını gözden geçirebilir ve değiştirebilirdi. Devreyi bitirmiş olması pozisyonu tekrar izlemesine engel değildi.

Beşiktaş’ın penaltısı doğru

84’te Beşiktaş’ın kazandığı penaltı doğruydu. Hakem göremedi ama VAR’ın gözünden kaçmadı. Beşiktaş lehine olan pozisyonda VAR müdahalesi olması ve Başakşehir lehine olacak pozisyonlarda VAR müdahalesi olmaması Başakşehirlileri hayli sinirlendirdi... 23’te Ljajic’in eline çarpan topta Başakşehirliler’in penaltı beklentisi gereksizdi, penaltı yoktu. 50’de Burak’ın ceza sahası dışında Mert ile girdiği mücadelesinde faul yoktu, hakemin devam kararı doğruydu.