Derbi kralı Kartal!

Derbi kralı Kartal!

Siyah-Beyazlı takım, zirvedeki rakiplerini mağlup etmeyi başardı. Beşiktaş, 1988-89'dan bu yana ilk kez Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray'ı bir Süper Lig sezonunun ilk yarısında mağlup etti.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, Galatasaray’ı 2-0 mağlup ederek zirvedeki yerini sağlama aldı. Siyah-Beyazlılar, bu galibiyetle tarihi bir performansa da imza attı. Kartal, 1988-89’dan bu yana ilk kez Trabzon (3-1), Fenerbahçe (4-3) ve Galatasaray’ı (2-0) bir Süper Lig sezonun ilk yarısında mağlup emesini bildi. Beşiktaş, Sergen Yalçın döneminde ezeli rakiplerine karşı oldukça başarılı bir performans sergiledi. Geçen sezondan bu yana üç büyüklere karşı altı maça çıkan Sergen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş bu maçlarda 4 galibiyet 2 beraberlik aldı.

ŞENOL GÜNEŞ’E YAKLAŞTI

Geçen sezon Sergen Yalçın ile 15 maçta rakiplerine 10 kez üstünlük sağlayan ve yüzde 66,6’lık galibiyet oranı yakalayan Beşiktaş, bu sezon da 18 maçtaki 12 galibiyetle aynı performans oranını yakaladı. Siyah-Beyazlı takıma 2015-2016 sezonunda elde edilen şampiyonlukta 34 maçta 25 galibiyet aldıran ve yüzde 73,5 kazanma oranı tutturan Şenol Güneş, bir sonraki sezon da 23 galibiyetle yüzde 67,6’lık başarı elde etti. Sergen Yalçın, Şenol Güneş’in ilk 2 sezondaki şampiyonluk oranlarına da her geçen hafta yaklaşmayı başardı. 

GALATASARAY'IN BELALISI JOSEF

Sezon başında Beşiktaş’a transfer olan Josef de Souza, Galatasaray derbisinde maçın ilk golünü atarak zaferi getiren isim oldu. Josef, 23 Nisan 2017’de Sarı-Lacivertli formayla Fenerbahçe’nin Galatasaray’ı TT Stadı’nda 1-0 yendiği maçta da ağları havalandırmıştı. 

HIRS BASTI

Beşiktaş, Karagümrük maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı. Futbolcuların hırslı olması teknik heyeti sevindirdi. (Akşam)

Etiketler :