Derbi öncesi gözler kalecilerde!

Derbi öncesi gözler kalecilerde!

Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak derbide gözler iki takımın kalecilerinde olacak.

Ajans Beşiktaş - Siyah-beyazlı ekibin bu sezon İngiltere’nin Liverpool takımından kiralık olarak kadrosuna kattığı Karius ile sarı-kırmızılılarda 8. sezonunu geçiren Muslera’nın derbide göstereceği performans, takımları adına büyük önem taşıyacak.

- Beşiktaş’ın Alman file bekçisi Karius, Galatasaray’a karşı forma giymesi durumunda Türkiye’de ikinci kez bir derbide sahaya çıkacak.

- Siyah-beyazlı ekibin sezon başında kadrosuna kattığı 25 yaşındaki kaleci, Beşiktaş formasıyla ligin 6. haftasında 1-1 sona eren Fenerbahçe derbisinde mücadele etti.

- Karius, bu sezon 13 resmi karşılaşmada Beşiktaş’ın kalesini korudu.

- Karius, Süper Lig’deki 9 mücadelede 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayan Karius, 1 maçta kalesini gole kapatırken, 8 karşılaşmada toplam 10 gol yedi.

- Fernando Muslera, Türkiye kariyerinde 37 derbide forma giydi. Uruguaylı kaleci, Beşiktaş ve Fenerbahçe karşısında görev aldığı bu maçlarda 15 galibiyet, 13 beraberlik ve 9 mağlubiyet gördü.

- Söz konusu maçlarda rakiplerin 36 golüne engel olamayan Muslera, 14 derbiyi gol yemeden bitirdi.

- Muslera, Beşiktaş’a karşı 16’sı Süper Lig, biri de TFF Süper Kupa’da olmak üzere 17 müsabakada kaleyi korudu. Galatasaray, bu maçlardan 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyetle ayrıldı. Uruguaylı kaleci, siyah-beyazlı takım ile oynanan derbilerde 18 gol yedi. (NTV)

Etiketler :