Fenerbahçe - Beşiktaş maçı VAR hakemi kim? İsim belli oldu

Fenerbahçe - Beşiktaş maçı VAR hakemi kim? İsim belli oldu

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında 24 Eylül Pazartesi günü Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşoya gelecek. Maçın hakemi Fırat Aydınus olarak açıklandı. Peki bir diğer merak edilen konu olan maçın VAR hakemi kim oldu? 

Ajans Beşiktaş - Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak. Müsabakayı Fırat Aydınus yönetecek. Fırat Aydınus'a Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu eşlik edecek. Maçın 4. hakemi ise Alper Ulusoy olacak.

Beşiktaş, daha önce Aydınus yönetiminde çıktığı 36 karşılaşmada 14 kez kazandı. 10 kez berabere kalan Kara Kartal, 12 kez sahadan yenik ayrılan taraf oldu. Fenerbahçe ise daha önce 55 kez Aydınus yönetiminde sahaya çıktı. Bu maçların 28 tanesini kazanan sarı-lacivertli ekip 15 kez berabere kaldı ve 12 kez sahadan yenik ayrılan taraf oldu.

VAR HAKEMİ

Futboseverler Fenerbahçe - Beşiktaş maçı VAR hakeminin kim olduğunu merak ediyor. Fenerbahçe - Beşiktaş maçı video yardımcı hakeminin hangi isim olacağı taraftarların en çok merak ettiği konuların başında geliyor. VAR hakemi bugün (pazartesi) sabah saatlerinde belli oldu.

TFF'den yayınlanan bilgilere göre Halis Özkahya maçın VAR hakemi olacak. Özkahya'nın yardımcıları ise Ümit Öztürk ve Bahattin Duran olarak belirlendi. 

BURSA MAÇINDA VAR HAKEMİ ŞAŞIRTMIŞTI

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya gelmişti. Karşılaşma 1-1 beraberlikle tamamlanırken karşılaşmada düdük çalan hakem Cüneyt Çakır'ın bazı pozisyonlarda 'Video Yardımcı Hakem' (VAR) sistemine başvurmaması eleştirileri de beraberinde getirmişti. Bursaspor - Beşiktaş maçının VAR hakemi Serkat Tokat'tı. Serkan Tokat, eski hakem Metin Tokat'ın oğlu. Metin Tokat'ı 21 sene önce 26 Ocak 1997 tarihinde oynanan maçtan hatırlayacaksınız. 

Beşiktaş ligde şampiyonluğun en güçlü adaylarından biriydi. 26 ocak 1997 tarihinde Vanspor karşılaşmasında alınacak 3 puan, Beşiktaş’ı ezeli rakipleri karşısında avantajlı konuma getirecekti. 

Karşılaşma karla kaplı bir zeminde ve soğuk havada oynandı. Beşiktaş, kaleyi tam karşıdan gören bir pozisyondan serbest vuruş kullanma hakkı kazandı. Sergen vuruşu yaparken, barajdaki oyuncular ileriye çıkınca, karşılaşmanın hakemi Metin Tokat, vuruşu tekrarlattı.

 Sergen’in ikinci vuruşunda, barajdaki oyunculardan Aykut topa adeta sol eliyle smaç yaparak vurdu. o sırada, ceza sahasının içindeydi ve bu hareket net bir penaltıydı. Ancak Metin Tokat, penaltıyı vermeyerek sonuca etki eden bir hata yaptı. Pozisyonu, tribündeki seyirciler, karşılaşmayı takip eden muhabirler ve maçı anlatan spikerler penaltı olarak değerlendirirken, sadece maçın hakemi Metin Tokat bu görüşte değildi. 

Tıpkı 26 sene önce olduğu gibi Bursaspor-Beşiktaş maçında da VAR hakemi Serkan Tokat babası gibi skandal kararlara imza atmıştı.

ANTALYASPOR MAÇINDA FIRAT AYDINUS "VAR" HAKEMİYDİ

Spor Toto Süper Lig'in üçüncü haftasında Beşiktaş, Vodafone Park'ta Antalyaspor ile karşılaşmıştı. Siyah-beyazlı takım, Antalyaspor karşısında beklenmedik bir yenilgi almıştı. Antalyaspor, üst üste bulduğu gollerle ilk yarıda 2-0 öne geçmişti. Ardından Negredo'nun golü gelirken, Antalyaspor hemen ardından skoru 3-1'e getirmişti. İkinci yarıda Pepe'nin golü ile farkı yeniden bire indiren Beşiktaş, girdiği pozisyonlardan sonuç çıkaramamış ve maçı 3-2 kaybetmişti. 

Beşiktaş ile Antalyaspor arasında oynanan maçın ilk yarısındaki bir pozisyondan sonra ortalık karışmıştı. Antalyaspor'un 20. dakikada attığı ilk golde Doukara'nın ofsayt konumunda olduğu görüşü gündeme oturmuştu. Hakem Halis Özkahya, tartışma yaratan golde VAR'a başvurdu ve golü nizami saymıştı. Özkahya'nın bu kararı, sosyal medyada büyük tartışma başlatmıştı. Beşiktaş - Antalyaspor karşılaşmasının VAR hakemi ise Fırat Aydınus'du. Fırat Aydınus aynı zamanda aynı hafta Fenerbahçe'nin 1-0 yenildiği maçın VAR hakemiydi. Aydınus’a 2 gün üst üste büyük takım maçlarında VAR görevi verilmesi garipsenmişti.

Etiketler :