DERBİYE DOĞRU | "Beşiktaş tabii ki üstün taraf"

DERBİYE DOĞRU | "Beşiktaş tabii ki üstün taraf"

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe'ye konuk olacak.

Ajans Beşiktaş - Siyah-beyazlı takım, ligin 6. haftasında Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek. Mücadele, 23 Eylül Cumartesi günü saat 19:30'da başlayacak. Goal Türkiye'den Ufuk Kaan Karacan, derbiyi Ajans Beşiktaş'a değerlendirdi. İşte Karacan'ın açıklamaları: Fenerbahçe-Beşiktaş derbileri bu ligin en iyi maçlarıdır. Geri kalanlar sözde rakabettir. Geçtiğimiz sezon Beşiktaş her takıma büyük üstünlük kurarken, Fenerbahçe şanssızlığını kıramadı ve son dakikada yedi golü. Oyunlara bakarsak, bir tarafta son yıllarda yaptığı devrimle birlikte hepimizi şaşırtan, 3 senedir farklı taktiklerle mücadele eden bir Beşiktaş var. Beşiktaş tabii ki maçta üstün taraf."

Beşiktaş, her takımla başa baş oynayacağını Porto maçında gösterdi. Babel, Cenk, Şenol Güneş ile birlikte üst düzeyde futbol oynuyor. Beşiktaş topa sahip olmak istiyor. Topa sahip olamayınca kötü bir takım haline geliyor. Fenerbahçe maçında da topa sahip olmak isteyecektir. Bu yüzden de Fenerbahçe maçında sert bir oyun ortaya koyacaktır. Eğer Fenerbahçe topa sahip olursa Beşiktaş'ı zor bir maç bekliyor.

Beşiktaş'ın rakiplerinin direncini kırma tecrübesi var. Beşiktaş'ın çok yetenekli isimleri var. Quaresma alan değiştiren rolünü oynarsa, Babel rakip beki zorlarsa Kadıköy'ün o baskısı dağılır. Fenerbahçe taraftarı kabusu yaşar. Ama Fenerbahçe'nin psikolojisi ve Şenol Güneş'in psikolojisi çok önemli. Şenol Güneş kendini nihayet Türk futboluna kabullendirdi ancak Fenerbahçe psikolojisini bir türlü aşamadı. Şenol Güneş'in psikolojisi maçı belirler. Oyun olarak Beşiktaş önde ama Kadıköy ambiansı ve Şenol hocanın pskilojisi maçın en en önemli etkenleri arasında.

Etiketler :