DERBİYE DOĞRU | "Beşiktaş'ın kazanması için ekstra bir şey yapmasına gerek yok"

DERBİYE DOĞRU | "Beşiktaş'ın kazanması için ekstra bir şey yapmasına gerek yok"

Beşiktaş, Süper Lig'in 14. haftasında Vodafone Park'ta Galatasaray'ı konuk edecek.

Ajans Beşiktaş - Süper Lig'de devre arasına kadar puan kaybetme lüksü kalmayan Beşiktaş, Galatasaray ile Vodafone Park'ta karşılaşacak. Siyah-beyazlı takım, rakibini yenerek aradaki puan farkını 3'e düşürmenin hesaplarını yapıyor. Beşiktaş'ta cezası bulunan Caner Erkin dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

Zorlu karşılaşma öncesinde Beşiktaş Tv yorumcusu ve Kafa Dergisi Yazarı Gökhan Dağıstanlı, Ajans Beşiktaş'a açıklamalarda bulundu. Dağıstanlı derbi ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

"Beşiktaş için sezonun en önemli maçı. Ligde işler bu maça kadar yolunda gitmiyordu ama Beşiktaş, Galatasaray'ı yenerse büyük moral kazanacaktır. Galatasaray'ın içinde sıkıntılar var. Başkan ile hocanın ve hoca ile de taraftarın arası açık. Beşiktaş, Galatasaray'ı yenerse sadece puan olarak farkı 3'e indirmeyecek, psikolojik olarak bir avantaj yakalayacak, moral sağlayacak ve zaten iç problemleri olan Galatasaray'ı daha da bozacak. Bu yüzden çok önemli bir maç ve Beşiktaş'ın kazanacağını düşünüyorum."

Beşiktaş'ın kanat ortaları ile oynadığına dikkat çeken Gökhan Dağıstanlı "Bu sezon kanat Quaresma ve Babel ile kanat ortaları üzerinden oynayan bir Beşiktaş izliyoruz. Bu maçta biraz göbeği de kullanmaları gerektiğini düşünüyorum ama bunun dışında Galatasaray'ı yenmek için ekstra bir şey yapmaya da gerek yok. Anadolu takımları, Beşiktaş'ın bu oyununa kısmen çözüm buluyor. Kapanıp bekliyorlar ama Galatasaray'ın o kadar kapanacağını düşünmüyorum. Daha güçsüz takımlar Quaresma'nın, Babel'in başına 2-3 adam koyup, onları durdurmaya çalışıyorlar ama Galatasaraylı oyunculara bunları pek yaptıramazsınız. Tudor'un da ne yapacağı belli olmaz, 1 puan almaya geldi diye düşünürsünüz, çıkar 3 puan için oynar. Enteresan bir teknik adam. Beşiktaş'ın çok fazla kapanmayan, biraz açık oynayan takımlara karşı nasıl üstünlük kurduğunu Şampiyonlar Ligi'nde görüyoruz. Bu maçın da o şekilde geçeceğini ve Beşiktaş'ın kazanacağını düşünüyorum" dedi.

Etiketler :