DERBİYE DOĞRU | Beşiktaş'ın Nisan derbileri! Siyah beyazlılar üstün...

DERBİYE DOĞRU | Beşiktaş'ın Nisan derbileri! Siyah beyazlılar üstün...

Beşiktaş bu akşam deplasmanda Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek. Bu derbi Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında oynanacak 6. Nisan derbisi olacak...

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş bu akşam deplasmanda Fenerbahçe ile Ziraat Türkiye Kupası rövanşında karşı karşıya gelecek. 

Beşiktaş, Nisan ayı derbilerinde son 20 yılda F.Bahçe ve G.Saray ile 5'er kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Beşiktaş bu müsabakalarda toplam 2 yenilgi, 3 beraberlik, 5 galibiyet yaşadı. İşte Beşiktaş'ın Fenerbahçe ile olan Nisan derbileri....

Beşiktaş 1-3 Fenerbahçe | (25 Nisan 2004) 

2003-2004 sezonunda ligin ilk yarısını 11 puan önde kapatan Beşiktaş Ocak ayından sonra bir düşüş yaşayıp liderliği Fenerbahçe'ye kaptırdı. İnönü'deki final niteliğinde olan buluşmada sarı lacivertliler maçı 3-1 kazanınca Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili ertesi gün kongre kararı aldı.

Beşiktaş 1-0 Fenerbahçe | (11 Nisan 1992) 

Üst üste üçüncü şampiyonluğa koşan Beşiktaş için önündeki en büyük engel Fenerbahçe maçıydı. Zeki Önatlı'nın 89. dakikada gelen golü hem galibiyeti getiriyor hem de şampiyonluğun kapısını sonuna kadar açtı.

Beşiktaş 0-2 Fenerbahçe | (14 Nisan 2002) 

2001-2002 sezonunda iki ezeli rakip İnönü'de karşı karşıya. Her iki takımdan ikişer oyuncunun atıldığı maçı Fenerbahçe Serhat'ın 2 golüyle kazanıyordu.. 

Fenerbahçe 3-4 Beşiktaş | (17 Nisan 2005) 

Son 20 yılın en unutulmaz Beşiktaş-Fenerbahçe maçlarından, Kara-Kartal'ın 10 kişi kalıp kalesine Pancu'nun geçmesine rağmen 4-3 kazandığı maç unutulmazlar arasında. Fenerbahçe ile Beşiktaş Kadıköy'de karşı karşıya… Siyah-beyazlıların 3-2 önde götürdüğü maçın ikinci yarısında kaleci Cordoba kırmızı kart görüyor. Oyuncu değişiklik hakkı dolan Beşiktaş'ta kaleye Pancu geçiyor. Herkes, Alex'in penaltı golüyle durumu 3-3 yapan Fenerbahçe'den dördüncü golü beklerken sahneye çıkan Koray Avcı gelecek nesillere kadar uzanacak bir zaferi getiren o tarihi golü kaydetti ve Beşiktaş unutulmaz bir galibet aldı.

Beşiktaş 2-0 Fenerbahçe | (20 Nisan 2003)

2002-2003 sezonunda Beşiktaş İnönü Stadyumu'nda oynanan derbi müsabakasında 7. dakikada Pascal Nouma ve 64. dakikada Sergen Yalçın'ın golleriyle karşılaşma 2-0 siyah beyazlıların üstünlüğü ile tamamlandı.