DERBİYE DOĞRU | Hüseyin Eroğul: "Beşiktaş'ın bu maçta kanat ortalarına mahkum kalmaması lazım"

DERBİYE DOĞRU | Hüseyin Eroğul: "Beşiktaş'ın bu maçta kanat ortalarına mahkum kalmaması lazım"

Beşiktaş, şampiyonluk iddiasını devam ettirmek için çok kritik bir karşılaşmaya çıkacak.

Ajans Beşiktaş - Süper Lig'te bir türlü istediği sonuçları alamayan Beşiktaş, 14. haftada Galatasaray ile Vodafone Park'ta karşılaşacak. Siyah-beyazlı takım mücadeleyi kazanarak aradaki puan farkını 3'e indirmenin planlarını yapıyor. Beşiktaş'ta Caner Erkin dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

Zorlu karşılaşma öncesinde Anadolu Ajansı Beşiktaş Muhabiri Hüseyin Eroğul, derbiyi Ajans Beşiktaş'a yorumladı. Eroğul, şu ifadeleri kullandı;

"Beşiktaş'ın mutlak kazanması gereken bir maç. Galatasaray, Vodafone Park'a 1 puan için gelecektir. Zaten Beşiktaş'tan en rahat alabileceği sonuç da beraberlik olur. Beşiktaş'ın kazanmaktan başka yolu yok. Kazanıp fark 3'e inerse Beşiktaş adına süper olur. Beraberlikte de iddia devam eder ama mağlubiyette geçmiş olsun, şampiyonluk şansı kalmaz. Öğrendiğimiz kadarıyla futbolcular oldukça motive durumda maça. Çıkıp kazanmak istiyorlar. Zaten Şampiyonlar Ligi'ni de şimdilik kapattılar, sadece lige odaklı durumdalar. Bir diğer yandan Beşiktaş'ın maça konsantre olup oynadığı zaman neler yaptığı, Şampiyonlar Ligi'nde gördük. Kendisinden iyi takımları deplasmanda yendi geldi. Vodafone Park'ta da kaybetmedi, Leipzig'i yendi."

Beşiktaş'ın oynaması gereken oyun hakkında da konuşan deneyimli muhabir "Oyun olarak bakarsak, Beşiktaş'ın son Malatya ve Akhisar maçlarında olduğu gibi kenar ortalarına mahkum kalmaması lazım. Eğer öyle olursa işi zor olur. Galatasaray'ın stoperleri ve defansif orta saha oyuncuları gayet iyi. Kenar ortaları ile fazla iş yapamazlar bu maçta. Alternatif bir plan daha lazım bu da göbekten delme olur. Bu nedenle Oğuzhan'ın oynaması önemli. Takımda, göbekten gelip dikine, araya pas atabilecek tek adam Oğuzhan. Bakalım göreceğiz, son haftalarda olduğu gibi Talisca'ya mı sabredecek hoca yoksa farklı bir orta saha ile mi maça çıkacak. Ev sahibi avantajını da önde tutarak, Beşiktaş'ı avantajlı görüyorum. Zaten şu da bir gerçek Beşiktaş, Galatasaray maçlarını Fenerbahçe maçlarına göre çok daha rahat oynuyor ve Şenol Güneş ile henüz Galatasaray mağlubiyeti yaşanmadı. Sadece Süper Kupa var o da penaltılarla." ifadelerini kullandı.

Etiketler :