Divan Kurulu'nun kararı belli oldu

Divan Kurulu'nun kararı belli oldu

Beşiktaş'ta Divan Kurulu toplantısı Vodafone Park'ta yapıldı. Divan Kurulu iki konuyla ilgili Yönetim'e yetki verdi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Divan Kurulu'nda, bugün yapılan istişare toplantısında siyah beyazlı kulübün üyeleri, Fenerbahçe maçına çıkmama yönünde Yönetim'e görüş bildirdi. Saat saat 15:00 sularında başlayan toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Basına kapalı yapılan Divan Kurulu toplantısı bitikten sonra yönetim ayrıca bir toplantı daha yapacak. Nihai kararı yönetim verecek. Kararın bu akşam saatleride açıklanması bekleniyor.

DİVAN'DA NELER YAŞANDI?

Yaklaşık 800 üyenin katıldığı Divan Kurulu saat 15:00 sularında başladı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Divan Başkanı bir açış konuşması yaptı. Kurullar adına söz alan Feyyaz Tuncer, kurulların maça çıkmama yönünde kararı olduğunu duyurdu.

FİKRET ORMAN KONUŞTU

Ardından Beşiktaş Başkanı Fikret Orman kürsüye geldi ve Divan Kurulu üyelerine seslendi. Yaklaşık 15 dakika süren konuşmasında Başkan Orman şunları söyledi:

"Verilecek karar Fikret Orman yönetiminin değil, Beşiktaş camiasının verdiği karar olmalıdır. Niye seyircisiz maça devam ediliyor? Doğal afet yok, bir şey yok. Maç neden tatil edildi? Maç neden kaldığı dakikadan devam edecek? TFF'nin derbiye dair aldığı karar hiçbir hukuk temeline dayanmamaktadır."

ALİ DİZDAR KARARINI AÇIKLANDI

Fikret Orman'ın ardından kürsüye Ali Rıza Dizdar geldi. Dizdar da maça çıkmama yönünde konuştu. Divan Kurulu'nda genel eğilimin maça çıkmama yönünde oldu.

YÖNETİM'E YETKİ VERİLDİ

Beşiktaş Divan Kurulu üyesi Ali Rıza Dizdar, Divan Kurulu sonrası Futbol Arena'ya yaptığı açıklamada "Divan Kurulu üyeleri maça çıkılmaması yönünde görüş bildirdi. Ancak yönetim henüz karar vermiş değil. Tahkim'e gidecekler." dedi.

YILDIRIM DEMİRÖREN İÇİN DE YETKİ VERİLDİ

Ali Rıza Dizdar ayrıca şunları söyledi:

"Tüzüğümüzdeki 5. madde çok önemlidir. Ona aykırı davrananların kulüpten ihracını isteriz. TFF'deki 5 üyenin disipline verilmesini istedik. Çoğunluk bunu istedi. Yönetim Kurulu bu kararı almazsa biz imza toplayacağız. Ayrıca Divan'daki 2 ağır ceza reisi, bir savcı ve iki avukat sicil kurulu ile birlikte ortak bir görüş bildirdi. Maça çıkmama yönünde oldu bu görüş. Divan Kurulu akil insanlardan oluşuyor ve kurul bu yönde görüş bildirdi." dedi.

Etiketler :