"Dorukhan’dan tarihe not!"

"Dorukhan’dan tarihe not!"

Süper Lig'in 18. hafta açılış mücadelesinde Beşiktaş, Akhisarspor'u deplasmanda 3-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından Hasan Sarıçiçek maçı köşe yazısında değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Hasan Sarıçiçek'in bugünkü Türkiye gazetesinde yayınlanan köşe yazısı:

Kural hatası mı? Cevabı, TFF versin. Teşekkürler Akhisar, teşekkürler Beşiktaş, sunduğunuz futbol resitali için. 

Yabancıda, kural hatası mı? Cevabı, TFF versin. Akhisar-Beşiktaş mücadelesi basket maçı gibiydi, nefesleri kesti, ilaç gibi geldi... 

O nasıl bir tempo ve ne güzel gollerdi öyle? Hele kaleci Fatih’i çaresiz bırakan Dorukhan’ın o şık vuruşuna ne demeli? Sanki, önceki maçlarda iptal edilen 2 golü, temize havale eder gibiydi, helal olsun. Fakat bununla yetinme Dorukhan! 

Harika oynamasa da, gol atamasa da Burak Yılmaz’ın onur gecesiydi, dün. Zaferi doya doya yaşadı. Söyleyin lütfen, Beşiktaş’ın derdi golcü müydü, yoksa!

Başakşehir’in 22 golle lider olduğu ligde 28 gol atan Beşiktaş, liderin 9 puan gerisinde, 7. sırada başladı ise maça problem hücumda değil takım savunmasındadır. Dikkat! O zaaf hâlâ devam ediyor. Akhisar’ın teknik üstünlüğü sayesinde Serginho, Lopes ve Regattin ile öyle pozisyonlar buldular ki, kaleci Karius gününde olmasa işi gerçekten zordu Beşiktaş’ın. 

Fakat, Quaresma diye müthiş adam var Beşiktaş’ta... Dün de Gökhan’a öyle bir orta yaptı ki, “Yıldız farkı bu” dedirtti. Bravo.

Larin de güzelliği daha bir taçlandırdı...

Yenilerden Mirin, Pepe’nin yerini dolduracak gibi duruyor, Vida ile uyum içinde... 

Düsseldorf’tan alınan 19’luk Muhayer Oktay’ı eminim, siz de aramışınızdır, “Madem 10 numara niye on birde yok!” diye. 

Lakin; Ljajic’i mi kesecek, Dorukhan’ı mı yoksa Medel’i mi, bu çocuk? Şenol Güneş işini bilir. 

Uzatmayalım, Akhisar maçı son 3 maçta 7 puan bırakan ve devreyi Kasımpaşa hezimeti ile kapatan Beşiktaş’ın üzerindeki kara bulutları dağıtıp, kendini bulma mücadelesiydi ve bu galibiyet ilaç oldu...

Maçın adamı: Dorukhan"