Dünya Kupası hikayeleri; Thomas Meunier

Dünya Kupası hikayeleri; Thomas Meunier

Dünya Kupası'nda kendilerinden çok şeyler beklenen Belçika'nın sağ bekteki dinamosu Meunier, zirveye giden yolda birçok zorlukla karşılaştı ancak hiçbir zaman yılmadı.

Ajans Beşiktaş - Belçikalı milli futbolcu Thomas Meunier, geçen sezon bir röportaj sırasında telefonunu açtığında çıkan arka plan resmiyle basının dikkatini çekti. Paris Saint Germain'de oynayan Meunier'in arka plan resminin çok ünlü bir Salvador Dali tablosu olması, basın tarafından çok alışılagelmemiş bir durum olarak karşılandı. Meunier de Dali'nin bu resmi için, "En sevdiğim resim, zaman kavramını anlatıyor. Sürreal ve sıra dışı bir tablo olduğu için çok hoşuma gidiyor" yorumlarını yaptı.

PSG sağ bekinin sanata olan bu ilgisi çocukluk çağından geliyor. Çocukken Belçika'da yaşadığı küçük köyde, resim hocası olan anneannesi ile sık sık boyama ve çizim çalışan Meunier, bir ara karikatür sanatçısı olmak istiyordu.

Ancak sanata olan ilgisi, futbola olan merakıyla boy ölçüşemezdi. 5 yaşından beri futbol oynadığını belirten Meunier, "Çocukken her zaman her yerde futbol oynadığımı hatırlıyorum. Ben futbol çalışacağım diye insanları zorla benimle futbol oynamaya ikna ederdim, hatta bir kere babaannemi kaleci yapmıştım" şeklinde açıklamalarda bulundu. Küçüklüğünden beri YouTube'dan futbol videoları izleyip, videoda gördüğü hareketleri taklit etmeye çalıştığını itiraf eden Belçikalı oyuncu, küçüklüğünde en sevdiği takımın Manchester United olup, en beğendiği oyuncuların Brezilyalı Ronaldo ve Ronaldinho olduğunu belirtti.

"KARŞILAŞTIĞIM ZORLUKLAR KİŞİLİĞİMİ ŞEKİLLENDİRDİ"

Yetenek avcıları tarafından daha 10 yaşındayken keşfedilip kendi köyünün takımından daha büyük bir takıma transfer olan Meunier, 2004 yılında ise uzun zaman radarında olduğu Belçika'nın en büyük kulüplerinden biri olan Standard Liege tarafından transfer edildi. Ancak Liege'de geçirdiği iki sene sonrasında takım yönetimi tarafından serbest bırakıldı, bu dönem hakkında yorumlarda bulunan Meunier, "Anne ve babamın boşanması gibi çocukken karşılaştığım zorluklar, benim kişiliğimi şekillendirdi. O yaşta böyle şeyler yaşamak, beni futbola yoğunlaştırdı. Bu sebeple kulübümün bana yeterince iyi olmadığımı söylemesi, benim için çok büyük bir hayal kırılklığıyıdı" İfadelerini kullandı.

Bu olaya rağmen futbol oynamaya devam eden Meunier, 3. Lig seviyesinde mücadele eden Virton takımına girerek futbol hayatına yeni bir sayfa açar. 2009'da Virton'un A takımında oynamaya başlayan Meunier, bu kulüpte oynadığı süreçte geçimini sağlamak için aynı zamanda yan işlerle de uğraşır. Postacı ve depo çalışanı olarak çalışan Meunier, o dönemde ayda 1250 euroya geçimini sağlıyordu. Ancak iyi futbolu sayesinde Club Brugge'ün dikkatini çeken Meunier, 200,000 euroya Brugge'e transfer edildi ve bununla hayatı tamamen değiştirdi.

ORTA SAHA OLARAK GİRDİ, SAĞ BEK OLARAK ÇIKTI

Orta saha olarak girdiği Brugge kulübünde, sağ bek olarak oynatılan Meunier, yeni pozisyonundaki üstün performansıyla ülkesinin Euro 2016 kadrosuna seçildi. Bu turnuvada oynaması sonrasında ise sürpriz denebilecek bir olay olan, PSG'ye transferi gerçekleşti.

Paris kulübüne ilk geldiğinde hiçbir oyuncu tarafından tanınmadığını belirtti Meunier, buna rağmen hiçbir uyum sorunu yaşamadı. PSG'de oynaması ile sadece televizyonda görebileceğini düşündüğü oyuncular ile tanışma ve futbol oynama fırsatını yakaladığını belirten Meunier, bu duruma hala şaşkın olduğunu dile getirdi.

Paris'te yaşadığı için şanslı olduğunu ve sanata olan ilgisini burdaki müzelere ziyareti ile devam ettirdiğini söyleyen PSG'li sağ bek, aynı zamanda futboluyla da taraftarlarının gözünü dolduruyor. (Sporx)

Etiketler :