"Duran toplarda adam paylaşımı sıfırın altında sıfır!"

"Duran toplarda adam paylaşımı sıfırın altında sıfır!"

Milliyet gazetesi Bilal Meşe bugünkü köşesinde Göztepe - Beşiktaş maçını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Bilal Meşe'nin bugünkü köşe yazısı şöyle:

Süper Lig’de 9. haftayı geride bırakırken, görüyoruz ki adı ne olursa olsun, hiç bir takımın işi kolay değil, büyükler dahil takılan, takılana! Tıpkı dünkü Beşiktaş gibi!

Evet Kartal’da da işler yolunda gitmiyor, mazisini mumla arıyor! Gördük ki, Göztepe karşısında ilk yarıda sürekli baskı yapan, penaltı kaçıran Beşiktaş, ikinci yarıda iki duran toptan teslim bayrağını çekti! Kartal’ın yenilgisi bence asla sürpriz değil, zaten kör-topal gidiyordu, dün de lastik patlattı!

Özellikle gol yollarında müthiş sancılı Kartal...Cenk Tosun’un yeri hala bom-boş... Güneş hoca Vagner Love umut bağladı, Larin ve Mustafa Pektemek ne güne duruyor hocam?

Göztepe karşısında ne yaptı Vagner Love? Kaleye arkası dönük pozisyonlarda müthiş etkisiz, bırakın bunu ayağındaki topu kontrol etmekte zorlanıyor, siz hala onu tercih ediyorsunuz! Savunmanın bankosu Pepe sakatlandı, Vida malumunuz cezalı.Güneş ne yapsın, elinde bir Roco var, yanına da çaresiz Medel’i monte etti. İlk yarıda öyle bariz hata yapmadılar, ikinci yarının 51.dakikasında duran toptan Jerome’nin golünde ikisi de sınıfta kaldı! Bu Reis, sahneye çıktı, kalabalık savunma arasından kafayla takımını iki farka taşıdı. Dememiz o ki, duran toplarda adam paylaşımı sıfırın altında sıfır!

Eeee, bir de elinizin altındaki en etkili silahınız Quaresma’yı rekabet yaratacağım diye yedekte oturtursanız, olacağı da budur! Valla Quaresma’yı Lens ile kantara koymanın doğruluğunu kim savunabilir? Portekizli yıldızı yedek soyundurmak, ayağınıza kurşun sıkmaktır!

Kartal, bu handikaplarına karşın Göztepe deplasmanında rakibine oranla daha etkili bir oyun ortaya koydu.Beşiktaş, baskılı oynamasına karşın üçüncü bölgede maalesef etkili olamadı... Bunun temeli de Vagner Love’ın yaptığı top kayıplarıdır. Love, uzatma dakikalarında net bir pozisyon buldu, onu da dışarı attı!

Gelelim penaltı pozisyonuna...Caner’in kullandığı korner atışında Reis, topu elle oynadı, VAR’dan Fırat Aydınus’a uyarı geldi!Tecrübeli hakem pozisyonu inceledi ve penaltı noktasını gösterdi. Kaleci Beto’nun başarılı bir file bekçisi olduğu herkesçe biliniyor. Oğuzhan gibi plase atmayı tercih ederseniz, Beto gole izin vermez! Kaldı ki penaltı atışlarındaki plase vuruşlar artık demode oldu!

Göztepe’ye helal olsun, iyi mücadele ettiler, savunmalarını sağlam tuttular, Pepe-Vida yokluğunu müthiş değerlendirdiler. İki gol buldular, alkışı da övgüyü de fazlasıyla hak ettiler.