"Efendi Beşiktaş'ı dünya görsün"

"Efendi Beşiktaş'ı dünya görsün"

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Lyon maçı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Lyon'da oynanan ilk maçta yaşanan olaylar, Beşiktaş taraftarı ile rakip arasındaki elektriklenmeyi artırmıştı. Şimdi Vodafone Arena'da yapılacak rövanş öncesinde rakip takım yöneticileri ortamı daha da gerecek açıklamalar yaparak, maçın skorunu kendi lehlerine çevirme çabası içinde. Beşiktaş yönetimi ise bu konuda tedbirli.

Siyah-Beyazlılar, taraftarların yarınki karşılaşmada her ne olursa olsun sonuna kadar takımın arkasında durmasını ve destek vermesini istiyorlar.

DÜNYANIN BİZİ İZLEDİĞİNİ BİLELİM

Sporun bir tanışma, kaynaşma ve dostluk aracı olarak görülmesi gerektiğini belirten yöneticiler, bu konuda yaşanabilecek her hangi bir sıkıntının sadece Beşiktaş değil, Türkiye düşmanlarına da koz vereceğini biliyor. Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi de bu konuda taraftarlara uyarılarda bulundu.

İlk maçta yaşananları hatırlatan Çebi, yanlışa yanlışla karşılık vermenin Beşiktaş kültürüne yakışmayacağını kaydetti. Bu karşılaşmanın Beşiktaş'ı diğer rakiplerinden ayıran güzel yanlarını dünyaya göstermek için bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

SPORTİF ÇERÇEVENİN DIŞINA ÇIKMAYIZ

Beşiktaş'ın saha dışındaki ayak oyunlarına hiçbir zaman alet olmayacağını, sportif rekabet çerçevesinin dışına kesinlikle çıkmayacağını belirten Çebi, bunu yapanların kısa vadede kazanmış gibi görünse de uzun vadede her zaman kaybettiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu maçta Avrupa'nın gözü üstümüzde olacak. Sakın provokasyona gelmeyin, sahaya bir şey atmayın. Dünyaya Efendi Beşiktaş taraftarını gösterme zamanıdır. Enerjik ve sportif bir şekilde destek bekliyoruz." (Akşam)