Efsanelerden tam not!

Efsanelerden tam not!

Vodafone, Türkiye’deki 5G testlerine bir yenisini daha ekledi. Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu Vodafone Park’ta yapılan testte Beşiktaş’ın unutulmaz futbolcuları Metin Tekin ve Feyyaz Uçar “Supernet 5G” hızını deneyimledi

Ajans Beşiktaş -  Dünyada 5G teknolojisinin standartlarının belirlenmesinde kritik rol oynayan Vodafone, birçok Avrupa şehriyle birlikte İstanbul’daki 5G testlerine de hız verdi. Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu Vodafone Park’ta 5G’nin önceki nesil teknolojilerden temel farklarını ortaya koyan bir test gerçekleştiren Vodafone, 5G hızını cep telefonları üzerinden deneyimleten ilk operatör oldu. 1 Gbps düzeyindeki yüksek hızıyla dikkat çeken “Supernet 5G” teknolojisini Beşiktaş’ın unutulmaz futbolcuları Metin Tekin ve Feyyaz Uçar test etti. Vodafone Park’ta gerçekleştirilen denemede tecrübeli oyuncular, önce 4.5G, ardından da 5G sanal gerçeklik (VR) gözlükleri takarak topun başına geçti. 4.5G VR gözlükle yapılan şut denemesinde bağlantı gecikme süresi nedeniyle topu ıskalayan oyuncular, 5G VR gözlükle yapılan denemede ise 10 milisaniyenin altına kadar inen bağlantı gecikme süresi sayesinde topa doğru zamanda vurmayı başardı. Usta futbolcular, bu ilginç deneyime tam not verdi.

“5G İLE FARKLI KULLANIM ALANLARIMIZ OLACAK”

5G teknolojisiyle mobil internet dünyasında bir devrim gerçekleşeceğine dikkat çeken Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ise konuya ilişkin olarak, “5G, hiç olmadığı kadar hızlı ve güvenilir bağlantı imkânı sağlayacak. 5G’nin devreye girmesiyle birlikte ortalama 1 Gbps’lik indirme hızlarına ulaşabileceğiz. Örneğin, 100 GB’lik 4K bir filmi ortalama 2 dakika gibi bir sürede cihazlarımıza indirebileceğiz" açıklamasında bulundu.

Etiketler :