"Elneny gerginliği"

"Elneny gerginliği"

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’nde Slovan Bratislava’yı mağlup ettiği maçı bugün köşe yazarları nasıl değerlendirdi?

Ajans Beşiktaş - İşte Orhan Yıldırım'ın bugünkü Fanatik gazetesinde yayınlanan köşe yazısı:

Avrupa’da kolay grupta olmasına rağmen galibiyete hasret kalan Beşiktaş, nihayet kazandı. UEFA’da yoluna devam etme şansını daha önce kaybeden Avcı’nın ekibi prestij için sahadaydı. Kötü oynayıp devreyi yenik kapatan Kartal, ikinci yarı gerçek yüzünü gösterdi. Bu yarıda bulduğu goller ile istediğini almasını bildi.

Şutu yok

Beşiktaş prestij için çıktığı maça tutuk başladı. Yedeklerin şans bulduğu maçta, pozisyon üretmekte güçlük çekti. Öyle ki, ilk devrede rakip kaleye gollük şut atılamadı. Bratislava daha derli toplu oynadı. 35’te savunmanın hatasını affetmeyen Daniel takımını öne geçirdi: 0-1.. Bu yarıda çok pas hatası yapan Kartal’ın her hattı kayıpları oynadı.

Elneny gerginliği

Dün gece Elneny anlaşılmaz şekilde gergindi. Hakem ve rakipler ile sürekli yersiz diyaloglara girdi. Oyuncunun bu anlamsız davranışı, takım arkadaşlarına da olumsuz yansıdı. Avcı da ayak uydurup, kart gördü. Bu yarıda risk alıp yüklenen Beşiktaş Umut ile direğe takıldı. Roco, 75’te kafa ile skora denge getirdi: 1-1..

Son bölümlerde galibiyet için inanılmaz baskı kuruldu. Sağlı sollu ataklar ile pozisyonlar bulsa da, final vuruşlarında etkisiz kalındı. Maçın uzatma dakikası içinde Diaby’nin düşürülmesi ile kazanılan penaltıda Ljajiç sonucu belirledi: 2-1..