Ergin Aslan: "Tablo, el ele yönetim ve hocanın eseridir..."

Ergin Aslan: "Tablo, el ele yönetim ve hocanın eseridir..."

Beşiktaş'ın Erzurumspor ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmayı Yeni Şafak Gazetesi spor yazarı Ergin Aslan değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Ergin Aslan'ın bugünkü köşe yazısı:

"Beşiktaş'ın Erzurumspor'la oynadığı maç bu sezonun özeti gibiydi aslında. Kadro tercihi, diziliş, oyuncu değişiklikleri, Lens'in süremediği top, Quaresma'nın finaldeki hareketi, kurulamayan baskı, girilemeyen gol pozisyonları, ne olduğu belli olmayan taktik, olmayan hırs, mücadele, azim... Dün gece olup bitene sadece bu maç üzerinden bakmamak lazım. Bu maçtan yola çıkıp tümevarabiliriz. Burada tek bir unsurdan söz etmek bizi hataya sürükler.

Mesela Şenol Güneş; epeydir kafasında Beşiktaş'ın yarınına dair bir plan yokmuş görüntüsü veriyor. Bitse de gitsek havasında. Hata üstüne hata yapıyor. Akan oyundaki tercihleri bu sezon neredeyse bütün maçlarda kendini gösterdi. Dün gece Burak oyundan çıkmazdı. Hırslıydı, çok istedi, belki maç eksiği var ama ne Lens'e ne Pektemek'e tercih edilecek kadar düşmedi oyundan. Hele gol lazımken, en iyi gol ayağını kenara almak hataydı. Mirin sakatlanınca ya 3'lüye dönersin ya yerine orijinal bir stoper koyarsın. Mustafa'yı 10 numaraya alıp, Ljajic'i geri, Medel'i en geri kaydırıp oyunun bütün dinamiklerini alt üst etmezsin. Peki, bu Roco ne iş yapar? Sadece idmanda kalabalık yapacaksa onu Fatih de yapardı. Bunca maaşa ne gerek vardı! Medel önerdi diye Roco, Atiba önerdi diye Larin mi alınır? Böyle bir transfer strateji olur mu?

Adem Ljajic; geri kalan maçların sadece birinde sazı eline aldı. Ankaragücü deplasmanı. Ötesinde oyuna hükmedemedi. Umarım söylendiği gibi zorunlu satın alma opsiyonu yoktur. Bu durumu bir kez daha gözden geçirmek gerek. Henüz o soru işaretini tam netleştiremedi. Bunca siyahın içerisinde bembeyaz bir çocuk var; Dorukhan. Büyük takım orta sahasına yakışan şekilde oynuyor. Her maçta skora direkt etki ediyor. Ben onunla aynı takımda oynasam, hırsına bakıp utanır, iki depar daha fazla atarım.

Peki ya Güven nerede? Pektemek kadar, Larin kadar süreyi hak etmiyor mu bu çocuk? Aldığı bütün şansları iyi kullandı. Gol vuruşları ikisinden de iyi. Larin'le vakit kaybederken, bu çocuğu da kaybetmeye doğru gidiyor iş.

Quaresma ise yine şaşırtmadı. Kendisine yakışan finali yaptı! Bir sevgiyi bu kadar suistimal eden, suistimal ettiği halde bu kadar tolerans gören başka bir futbolcu yoktur yeryüzünde! Dorukhan'la aynı takımda oynamayı hak etmeyecek kadar sorumsuz!

Avrupa'da lider çıkacağın gruptan eli boş dönmüşsün, tek kulvarın lig kalmış, 19. haftada neredeyse havlu atmışsın, kadro yönetimsel hatalarla alt üst edilmiş, takım parasal konularla sahanın içinden çok dışıyla ilgilenir hale gelmiş, gel de bitir sezonun geri kalanını! Tablo el ele yönetim ve hocanın eseridir..."