Erman Özgür: "Oğuzhan’ın Beşiktaş’ın penaltıcısı olmadığını anlamak için..."

Erman Özgür: "Oğuzhan’ın Beşiktaş’ın penaltıcısı olmadığını anlamak için..."

Fanatik Gazetesi yazarlarından Erman Özgür, Göztepe - Beşiktaş maçını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Erman Özgür'ün yazısı:

Özellikle oyunun kilidini çözmesi beklenen Oğuzhan-Lens ve Babel gibi oyuncuların son pas seçimlerinin vasatı aşamaması pozisyon kısırı bir ilk yarı getirdi. Bir de üstüne Oğuzhan’ın penaltıyı kaçırması Göztepe’nin direncini düşürme fırsatının da kaçması demekti. Hücumda ise Göztepe’nin Yasin odaklı atakları 1-2 kez Medel’i hataya zorlamasına rağmen pozisyona dönüşmedi. 2. yarıya ise Beşiktaş’ın geriden oyunu kurma silahına hücum presle karşılık verdikleri ilk anda Castro’nun çabuk ve isabetli ortasında Jerome ile golü bularak sabırlı oyunun karşılığını aldılar. Arkasından duran toptan Reis’le attıkları gol ile maçı garantiye aldılar. Sonuçta Beşiktaş özellikle hücumda etkisiz kaldığı bir maçı kaybederken Ljajic, Pepe gibi oyuncuları da çok ararken özellikle de duran toplardaki savunma zaafiyeti göze batan en önemli ayrıntı oldu.

Gecenin sorusu

Oğuzhan’ın Beşiktaş’ın penaltıcısı olmadığını anlamak için futboldan çok fazla anlamaya gerek olmayan bir istatistik varken bu ısrar neden?

Maçın starı

Maçın yıldızı-Beto maçın en önemli anında kurtardığı penaltı ile maçın kaderini belirleyen ilk oyuncu olurken, Castro’nun orta sahadaki dinamizminin yanında ilk goldeki asisti de onu maçın yıldızlarından biri yaptı.

Maçın olayı

Oğuzhan’ın yeteneğine rağmen oynadığı oyun ve kaçırdığı penaltı ile Beşiktaş takımına faydası mı yoksa zararı mı var karar vermek zor.