Erman Özgür: "Şampiyonluk neden olmasın?"

Erman Özgür: "Şampiyonluk neden olmasın?"

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Ankaragücü'nü 4-1 mağlup etti ve üst üste 6. galibiyetini aldı. Karşılaşmayı Fanatik Gazetesi spor yazarı Erman Özgür değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Erman Özgür'ün bugün Fanatik Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

Maça kötü başlayan Beşiktaş oyun olarak Ankaragücü’ne diş geçiremediği hatta zaman zaman baskı yediği bir ilk yarı oynadı. Ankaragücü ataklarına direnen Karius, her yere yetişmeye çalışan Atiba ve pozisyona dahi giremeyen takımını Güven’in attığı pas ile ağır Kulusiç’e cezayı keserek öne geçiren Burak Yılmaz ayakta kaldılar. Güven, Dorukhan’ın yaptıkları pas hatalarına Ljajic de ayak uydurunca top daha çok Ankaragücü’nde kaldı. Ancak Beşiktaş soyunma odasında çok daha diri dönünce oyun dengelendi. Kazanılan toplarda yapılan hızlı hücumlara Ankaragücü karşılık veremedi. Vida’nın golü ile işi garantiye alan Beşiktaş Burak’la 3’ü, kulübedeki hamlelerinin etkisini göstermesi ile gol yemesine rağmen 4. golü Ljajic ile bularak kötü başladığı maçı iyi bitirerek mucizelere kalmış şampiyonluk şansını neden olmasına getiren galibiyeti aldı.

Gecenin sorusu

Derbi için aynı kadro devam eder mi? Özellikle Güven ve Lens ikilisinden bir tanesi kulübeyedönebilir. Galibiyete rağmen özellikle Quaresma ve Kagawa gibi derbi çözebilecek yıldızlar tercih edilebilir.

Maçın starı

Beşiktaş işler kötü gittiğinde sürekli sahne alan formda santrforu Burak Yılmaz performansının tadını çıkarmaya devam ediyor. Şu an Beşiktaş’ın en fazla kalan 4 maç için en büyük kozu tartışmasız Burak Yılmaz.

Maçın olayı

Birkaç hafta öncesine kadar zaman zaman yuhalanan Karius’un Beşiktaş kariyerindeki en iyi maçı oynaması ve özellikle maçın ilk yarısında çıkardığı pozisyonlar maçın olayıydı.

Kısa mesaj

Mirin, Beşiktaş'ta özellikle baskı yediği anlarda çok hata yapıyor. Kolay çalım yiyor. Derbi öncesinde tedirginlik yaratan performansı devam ediyor.

Etiketler :