Erman Toroğlu: "Şenol Güneş'le ben kafa kafaya çarpıştım..."

Erman Toroğlu: "Şenol Güneş'le ben kafa kafaya çarpıştım..."

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe, Antalyaspor'u evinde 4-1 mağlup ederken teknik direktör Aykut Kocaman maç sonunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Kocaman'ın bu açıklamalarını Sabah Spor yazarı Erman Toroğlu yorumladı.

İşte Toroğlu'nun derbide yaşanan olaylar ile Şenol Güneş ve Aykut Kocaman'ın açıklamalarına ilişkin değerlendirmeleri.

İki teknik direktörün yaptığı açıklamalara değinen Toroğlu, "Biri Şenol Güneş biri Aykut Kocaman. İkisi de sporun içinden gelen adamlar. Benim gönlüm isterdi ki bu konuşmaları teknik adamlar değil yöneticiler yapsınlar." dedi.

"KAN OLMAYABİLİR"

"Olaya bakıyorsun, Aykut Hoca diyor ki 'Yapılan işler son derece üzücü, keşke olmasaydı.' Öbür taraftan diyor ki 'Bir şeyler geldi ama kafa yarılmadı, kan yoktu'. Kan olmayabilir. Ben Şenol Hocayla kafa kafaya çarpıştım. Kan yoktu. Ben 4 ay o 5,5 ay oynayamadı. Beyin sarsıntısı geçirdik."

"Bunlar tıbbı ilgilendiren olaylar. Biz kendimizi ilgilendiren olaylara geçelim. Aykut diyor ki 'Bu maç tatil edildiği yerden oynansın.' Tamam oynansın. Ben teknik açıdan konuşuyorum. Üç şık var: Biri hükmen Beşiktaş'ın kazanması. Biri maçın baştan oynanması. Biri kaldığı yerden oynanması. Maçın baştan oynanması taça çıktı çünkü Pepe oyundan atıldı."

"Maç yeniden başlar veya kaldığı yerden başlarsa 'Hakem ve ekibi son derece yanlış işler yaptı. Bu maç tatil edilmezdi, bu maçın oynanması gerekirdi. Hakem maçı tatil ederek büyük hata yapmıştır.' demektir. O zaman bu hakem bu sezon ve seneye dinlendirilir. Bu maça yeni bir hakem verirsin."

"Fazla uzatmadan kestirmeden söyleyeyim. Maç yarıdan oynandığı zaman, hakemin kararları son derece yanlıştır, oynanacak maçtan çekip gitmiştir anlamı çıkar. Çok özel durumlar varsa, evraklar çıkarsa kimse bir şey diyemez. Evrakların da resmi olması lazım."

"ŞENOL VE EKİBİNE SAHTEKAR DİYOR"

Onun haricinde Aykut Hoca'nın Şenol Hoca'ya söylediği enteresan cümleler var. Tamam bir şeyler var, tamam kafasına da geldi, tamam Şenol Hoca yerlerde süründü. 70 yaşındaki adam, sürünsün Şenol Güneş. Güzel de... İçeri gidip beş dikiş attırmaya gerek yok. Bir yerde düzgün hareket etmiyorsunuz. Kafaya gelen ufak bir maddeden 5 dikiş attırıyorsunuz. Yani Şenol ve ekibine sahtekar diyor Aykut Hoca." şeklinde yorumladı ve şöyle devam etti: "Şenol Hoca, kendini kaybettiyse hastaneye gitmesi doğal. Şenol Güneş baygınlık geçirdiyse beş dikiş atılmasının farkında değil. Bütün bunlar yoksa Şenol Güneş düzmece yaptı ekibiyle. Bunların hepsi her yere gider. Ben sana burada bir konuşayım var ya. Hiçbir avukat beni şikayet edemez, ceza da yemem. Ama öyle bir konuşurum ki ortalığı birbirine katarım."

"Bu işin sonu kötü. Herkesin dikkatli olması lazım. Bu iş eğer düzgün bitirilmez, eğer hakem ve temsilci raporlarına uyulmazsa sonu kötü. Benim görüşüm. Mete Kalkavan'ın görüntüde yaptığı doğru. Ama bu işin, köşe gönderine yerleştirilen değişik tipler tarafından organize yapıldığı çıkarsa, o Mete Kalkavan'ı ilgilendirmiyor."

"Şenol Güneş'in iki kere kafasına cisim geliyor, futbolculara maddeler geliyor. Anons yaptırılıyor. Kulüp isterse onlara önlem alır, güvenlikler var. Onlar yapılmadı. Orada madem 10, 20, 30 kişi. Bin tane güvenlik var. Polislerden yardım istersin. Şenol Güneş yere düşmez falan filan. O kadar uzun şeyler var ki." (Fotomaç)

Etiketler :