Fabri, AS Gazetesi'ne konuştu: "Türkiye'den ayrılmak beni yaralar"

Fabri, AS Gazetesi'ne konuştu: "Türkiye'den ayrılmak beni yaralar"

Beşiktaş'ın İspanyol file bekçisi Fabri, İspanyol As gazetesine özel bir röportaj verdi. 29 yaşındaki file bekçisi Şampiyonlar Ligi, Ronaldo'nun Beşiktaş'a transferi, Türkiye'deki yaşamına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Muhabir: Şampiyonlar Ligi'nde grubu lider bitirmeyi garantilediniz. Böyle bir performans bekliyor muydunuz?

Fabri: "Beklemiyorduk. Her maça ayrı ayrı odaklanmamız gerekiyordu ve işler beklediğimizden iyi gitti. Bir maçta öne grup liderliğini garantilemek çok hoş. Grubu gördüğümüzde işlerin karmaşık olacağını biliyorduk. Geçen senenin çeyrek finalisti Monaco, büyük yatırım yapılan RB Leipzig ve Porto. Ama en iyimizi vererek üstesinden gelmeyi bildik."

Bu başarı Beşiktaş ve İstanbul'da nasıl karşılandı?

"Bu tarihi bir başarı. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez gruplardan çıkmayı başardı. Kulüp adına mutluyuz. Ligde istediğimiz gibi başlayamadık ama Şampiyonlar Ligi'nde her şey yolunda gitti."

Son 16'da Real Madrid'i düşünüyor musun?

"Son 16'da her takımın zor olacağını biliyoruz çünkü burada en iyiler olacak. Madrid, Bayern, Juventus gibi takımlarla eşleşebiliriz. Kim gelirse gelsin büyük bir coşkuyla karşılayacağız."

Bu yıl transferlerin de büyük yardımı oldu.

"Avrupa'da bir adım öteye gitmek için o tip futbolcular eksikti. Bu, Şampiyonlar Ligi'nde fark yarattı. Ligi de üst üste 3. kez kazanmak istiyoruz. Kulübün iyi gözlemcileri var. Transferde iyi fırsatlar çıktı ve bunu kullandık."

Pepe nasıl?

"Evet, Pepe harika bir oyuncu. Bize sadece saha içinde değil aha dışında da çok yardımı oluyor. Aynı zamanda iyi de bir insan. Böyle takım arkadaşlarının olması sizi bir adım ileriye götürüyor."

Başka Avrupa yıldızlarını da Türkiye'de görebilir miyiz?

"Beşiktaş projesi Türk futbolunun halen çekici olduğunu gösteriyor. Buraya gelen futbolcular kendilerini Avrupa'da da gösterebiliyorlar. Burayı geri adım gibi görmemek lazım."

Pepe son verdiği röportajda Ronaldo'nun Beşiktaş'a transfer olmasını istemişti.

"Cristiano'nun buraya gelmesini isterdim. Pepe'ye onu birkaç kez daha aramasını söyleyelim. Takımı böyle oyuncularla güçlendirmek bir rüya gibi."

Şu anda idol Quaresma...

"Evet, inanılmaz bir yeteneği var. Takımın yıldızı ve taraftarın en çok sevdiği futbolcu. Bize çok kazandırıyor. "

Türkiye'deki yaşamın nasıl? Terör tehdidi nedeniyle korku yaşıyor musun?

"Hiçbir zaman korku ya da tehlike hissetmedim. Eşim ve ben mutluyuz. Dürüstçe söylemem gerekirse Türkiye'den ayrılmak zorunda kalmak beni yaralar. Çünkü İstanbul'a ve insanlarına çok alıştık."

Dil bir sorun olabilir.

"Soyunma odasında İspanyolca, Portekizce ve İngilizce konuşuluyor. Ama günlük yaşantımda insanlarla Türkçe iletişim kurmaya çalışıyorum."

Şu anda en iyi seviyende olduğunu düşünüyor musun?

"Bu benim en yüksek seviyem çünkü Şampiyonlar Ligi'nde oynayıp lig şampiyonluğu için mücadele ediyorum."

Milli Takım...

"İspanya Milli Takımı maça çıkmayı çok isterim. Bu benim için bir rüya. Lopetegui, İspanya dışındaki futbolcuları sıklıkla izleyen bir teknik adam." (Ajansspor)

Etiketler :