"Fenerbahçe derbisine kadar kayıpsız..."

"Fenerbahçe derbisine kadar kayıpsız..."

Beşiktaş, bugün Akhisarspor karşısında ikinci devrenin ilk maçına çıkıyor. Fanatik Gazetesi Yazarı Orhan Yıldırım, Akhisarspor deplasmanına çıkacak olan Beşiktaş'taki son durumu değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Orhan Yıldırım'ın Fanatik Gazetesi'ndeki yazısı:

"Beşiktaş ikinci yarının açılış maçına çıkıyor. Ancak bu öyle sıradan bir karşılaşma değil. Bir yanda ligde kalma savaşı veren Akhisar, diğer yanda şampiyonluk potasında bulunan Beşiktaş. Teknik direktör Şenol Güneş’in ekibinde hedef 23. haftada içeride oynanacak olan Fenerbahçe derbisine kadar kayıpsız bir şekilde yoluna devam etmek olacak. Aksi takdirde şampiyonluk rüyası başlamadan bitecek. İşte böyle bir atmosferde Kartal için galibiyet şart! Eğer Siyah- Beyazlılar gerçek futbolunu ortaya koyarsa çok rahat kazanır. Sorun da zaten burada. İlk yarıda bunu çok az gördük. Güneş ve ekibi durumu terse çevirebilecek potansiyele sahip. İkinci yarı öncesi iyi bir kamp dönemi geçiren Beşiktaş’ta yıldızların, gerçek performanslarını ortaya koyması gerekiyor. Yoksa bu deplasman, Kartal adına kötü bitebilir.

Ön plana kim çıkar?

Bu maçın skorunu orta alan performansı belirler. Bu alanda görev yapabilen başta Llajiç ve Quaresma’nın yanı sıra oynamaları durumunda Lens ve Oğuzhan’ın performansları, burada belirleyici unsur olacak.

Bu istatistiğe dikkat

Akhisarspor, Süper Lig’de Beşiktaş’ı konuk ettiği ilk maçı kazandıktan sonra rakibini iç sahada mağlup edemedi (3B 2M) ve son iki karşılaşmadan puansız ayrıldı.

Kısa mesaj

Loris Karius, yan toplarda etkisiz bir görüntü veriyor. Yerden ya da havadan gelen pozisyonlarda çok hata yapıyor. Cepheden ise kalesini komple kapatıyor. Ahisar’a karşı Karius’un hatasız oynaması çok önemli."

Etiketler :