Fenerbahçe istedi, Beşiktaş devrede! Şampiyonlar Ligi hazırlığı

Fenerbahçe istedi, Beşiktaş devrede! Şampiyonlar Ligi hazırlığı

Santrfor transferinde hata yapmak istemeyen Beşiktaş, çalışmalarına hız verdi. Siyah-beyazlılar Fenerbahçe'nin gündeminde bulunan yıldız golcü için düğmeye bastı.

Beşiktaş’la sözleşmesi biten Teknik Direktör Sergen Yalçın ile Asbaşkan Emre Kocadağ önümüzdeki hafta bir kez daha bir araya gelecek. Türkiye’nin İtalya ile oynadığı EURO 2020 maçını izlemek için Roma’ya giden Kocadağ’ın 1-2 gün içinde döneceği ve Çeşme’de Yalçın’la yeniden masaya oturacağı belirlendi.

1 YILLIK İMZA 

Emre Kocadağ ile Sergen Yalçın’ın bu görüşmede maddi konulardaki pürüzleri ortadan kaldırması bekleniyor. Sorunların aşılması halinde siyah-beyazlı hoca, İstanbul’da düzenlenecek törenle 1 yıllık yeni mukaveleye imza atacak.

GOLCÜ ARAYIŞI 

Şampiyonlar Ligi’nde yer alacağı yeni sezonun kadrosunu oluşturmak için düğmeye basan Beşiktaş’ta, kiralık sözleşmesi biten Cenk Tosun’un ardından Vincent Aboubakar’ın da takımdan ayrılması nedeniyle golcü arayışlarına hız verildi.

BENTEKE LİSTEDE 

Daha önce Diego Costa ve Edin Dzeko isimleri üzerinde duran siyah-beyazlıların, Crystal Palace forması giyen Belçikalı Christian Benteke’yi de listeye dahil ettiği belirlendi.

YENİ UZATTI 

Crystal Palace’da iyi bir sezon geçiren Christian Benteke geçtiğimiz günlerde kulübüyle yeni sözleşme imzaladı. Belçikalı yıldız sona eren kontratını 2023’e kadar uzattı. Crystal Palace, Benteke’yi 2016’da tam 31 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Liverpool’dan renklerine bağlamıştı.

İKİ KALİTELİ FUTBOLCU 

Teknik Direktör Sergen Yalçın’ın geçen sezon olduğu gibi golcü transferine büyük önem vermesi yüzünden çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdüren yönetim, ilk 11’de doğrudan oynayabilecek kalitede iki oyuncuyu kadroya katmanın hesaplarını yapıyor.

BONSERVİSSİZ VEYA KİRALIK 

Bu konuda teknik patron Sergen Yalçın’a garanti veren ve çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren siyah-beyazlılar; kiralık, bonservisi elinde olan ve zorunlu satın alma opsiyonlu kiralama seçeneklerine sıcak bakıyor.

SÖZLEŞME DETAYI 

Yönetimin ayrıca Benteke, Diego Costa ve Edin Dzeko’yu kulübe öneren menajerlerle yürütülen görüşmelerde sözleşmeleri çok daha sağlam yapmaya çalıştığı vurgulandı.

OPSİYON BEŞİKTAŞ'IN ELİNDE OLACAK 

Sezon başında 1+1 yıllık sözleşme imzalayan Vincent Aboubakar’ın 30. resmi maça çıkmadan serbest kalması gibi problemleri tekrar yaşamak istemeyen siyah-beyazlılar, golcü transferinde bu kez daha titiz davranacak. Kontratlarda tek taraflı uzatma ve sonlandırma opsiyonunun Beşiktaş’ın elinde olmasına dikkat edilecek.

GÜVEN YALÇIN KALACAK 

Bu arada kadroda düşünülmeyen golcü oyuncu Umut Nayir’i Demir Grup Sivasspor’a göndermeyi planlayan Beşiktaş, Sergen Yalçın’ın beğendiği Güven Yalçın’ı ise kadroda tutmaya çalışacak. (Milliyet / Serdar Sarıdağ)