Fenerbahçe’nin serisi Dolmabahçe’de bitti

Fenerbahçe’nin serisi Dolmabahçe’de bitti

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş'a deplasmanda yenilerek ligde 15, resmi maçlarda ise 21 maç sonra kaybetti.

Ajans Beşiktaş - Vodafone Park'ta oynanan derbiye iyi başlayan Fenerbahçe, 8. dakikada Jose Fernandao'nun attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda Beşiktaş, 48. dakikada Domagoj Vida'nın golüyle beraberliği yakaladı. Siyah-beyazlılar, Ricardo Quaresma'nın 77 ve 90+4. dakikada attığı gollerle sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Süper Lig'de 15, resmi maçlarda ise 21 maç sonra kaybeden sarı-lacivertliler, derbi öncesi son yenilgisini 29 Eylül 2017'de Teleset Mobilya Akhisarspor karşısında yaşamıştı.

Sarı-lacivertliler, tam 149 gün sonra yenilgi yaşayarak taraftarını üzdü.

Bu yenilgiyle 44 puanda kalan Fenerbahçe, 4. sıraya geriledi. Beşiktaş'la aynı puana gelen sarı-lacivertliler, averajla rakibinin gerisine düştü. Fenerbahçe, lider Galatasaray'ın 3, bir maçı eksik ikinci Medipol Başakşehir'in ise 2 puan gerisinde bulunuyor. 

VODAFONE PARK'TA BU SEFER KAYBETTİ

Fenerbahçe, Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Park'ta ilk yenilgisi aldı. Bu derbiye kadar Dolmabahçe'deki yeni statta iki maça çıkan sarı-lacivertliler, birer galibiyet ve beraberlik elde etmişti. Rakibini Vodafone Park'ta yenen ilk ve tek takım unvanına sahip Fenerbahçe, bu sefer deplasmandan eli boş döndü.

Etiketler :