Fikret Orman noktayı koydu! Şenol Güneş ve milli takım sözleri...

Fikret Orman noktayı koydu! Şenol Güneş ve milli takım sözleri...

Beşiktaş Başkan Fikret Orman, beIN Sports kanalında canlı yayında soruları yanıtladı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Başkan Fikret Orman, dün gece beIN Sports 1 kanalının yayınında telefon bağlantısı ile soruları yanıtladı. Orman şunları söyledi:

"BEŞİKTAŞ İYİ BİR HAVA YAKALADI"

"Beşiktaş iyi bir hava yakaladı, camia ve takımla beraber statta da iyi bir havası var. O da takımın performansına etki ediyor. Lige de iyi başladık.

2 sene üst üste şampiyon olunca camia alışmıştı. Galatasaray maçıyla şampiyonluğun kaçması üzüntü yaşattı, kulüp de biraz kötü gidince negatif enerji vardı. Ben maça gelince taraftarın pozitif ya da negatifliğini hissediyorum. Artık negatif enerji yok.

KAGAWA & BURAK YILMAZ

Kagawa kendini ispat etmiş bir oyuncu. Ne olduğu, nasıl oynayacağı belli bir oyuncu, müthiş bir yetenek ama bugün asıl konuşulması gereken kişi, Burak Yılmaz diye düşünüyorum.

MİRİN, VİDA VE ADRİANO

Beşiktaş devre arası kampını iyi geçirdi, bugün konuşulması gereken konulardan biri de, savunmaya aldığımız Mirin. Vida ile birlikte çok iyi bir ekip haline geldiler, güven veriyorlar. Adriano ile birlikte performansları artıyor.

"GÜZEL BİR YARIŞ OLACAK"

Başakşehir var, Galatasaray var, güzel bir yarış olacak. Beşiktaş, bu yarışın içinde takımı ve camiasıyla olacağını gösteriyor. Umutluyuz, netice itibariyle liderden 9 puan gerideyiz ama iyi bir yolda olduğumuzu söyleyebiliriz.

ŞENOL GÜNEŞ VE MİLLİ TAKIM İDDİALARI

Daha evvel de anlattım, Bursaspor'dan geldi Şenol hoca, orada sözleşmesi bitti ve bitene kadar hiç görüşmemiz olmadı. Şu anda milli takım başında bir hoca var. 100. yılda Beşiktaş'ı şampiyon yapmış, saygı duyduğumuz Lucescu var.

Beşiktaş galibiyetler kazanmış, iyi bir yoldayken, daha maç başlamamış, Şenol hoca oraya gitti, buraya geldi. Bunların konuşulmasını şık da bulmuyorum.

Şenol hocanın sezon sonunda sözleşmesi bitiyor, benim de Mayıs ayında kongrem var. Bizim gündemimizde sezon sonundan sonrası yok. Şu anda Beşiktaş lige konsantre olmuş durumda.

Sezon sonunda Lucescu ayrılır, Şenol hoca gitmek ister, bunlar olağan şeyler. Hatta şu anda da Şenol hoca sezon sonunda milli takıma gitmek istebilir, bunlar olağan şeyler. Olabilir mi? Olabilir. Şu anda böyle bir şey yok.

Hocamız şu anda takımın başında ve kendisi de kontratım var diye söylüyor. Şenol hocayı çok severim, burada öyledir, böyledir demenin manası yok. Beşiktaş'ın hocasını göndermek gibi bir niyeti yok. Tümer'i dinledim, Beşiktaş niye hocasını göndermek istesin?

Bizim ne hocamızı göndermek, ne de ayrılma niyetimiz var. Sezon sonu geldiği zaman otururuz, hocamızla konuşuruz, şartları ortaya koyarız. Hoca beğenmeyebilir, milli takıma gidebilir, başka bir dünya kulübüne gidebilir, Şenol Güneş o kariyerde bir hoca.

Biz bazı oyuncularımızla ayrılmak istiyoruz, oyuncular gitmek istemediği zaman kalıyorlar. Futbol dünyası böyle bir dünya. Herkes kontratlarının peşinde, Beşiktaş da kontrat gereklerini yerine getiriyor. Şenol hocamız şu anda kalıyor, sezon sonunda görüşürüz.

Soru: "Şenol Güneş'e sözleşme önerileceği açıklanmıştı?"

Şenol hocamızı seviyoruz, kalmasını istiyoruz diye niyetini ortaya koyarak hocasını güçlendirme durumundadır. Bizim yaptığımız da odur. Bugüne kadar yapılan söylemler de öyledir.

Şenol Güneş'e önereceğimizi söylediğimiz 3 senelik sözleşme teklifi, 5 senelik sözleşme teklifi, sürecin sonunda olacaktır. Hocamız Beşiktaş'ta kalmak isterse, o günün şartlarında oturur, konuşuruz.

Lucescu giderse hocamızın milli takım hocası olması çok normal bir şey. Yeni bir heyecana başlamak istiyorum demesi gayet normal bir şey.

Şenol hoca Türkiye'nin bir değeri, milli takımdan üzülerek ayrıldı. Slaven Bilic, Beşiktaş'tan ayrılırken benim kızlarım hava alanına kadar gitti, uçağa onu yolcu ettiler. Biz öyle bir kulübüz.

Şenol hocamızın ismini de bir yere vererekten, öyle ayrılırız. İleride proje de yaparız. Bunlar futbolun içinde olan şeyler, fazla drametize de etmememiz lazım. Beşiktaş'ı üzmesinler.

QUARESMA'NIN DURUMU

Quaresma bizim kontratlı oyuncumuz. Şu anda Avrupa'da ve Orta Doğu'daki transfer sezonu geçti. Bir teklif gelirse değerlendiririz, gitmek isterse gidebilir. Kalmak isterse, zaten kontratı var, kalacaktır. Quaresma sembol olmuş bir oyuncu, git deme durumu yok. Quaresma ve Beşiktaş’ın üzüleceği bir durum oluşmasını istemeyiz."

Etiketler :