Fikret Orman, Şenol Güneş... İşte Demirören'in tüm açıklamaları!

Fikret Orman, Şenol Güneş... İşte Demirören'in tüm açıklamaları!

Türkiye Futbol Fedeasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Türkiye Futbol Fedeasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, A Spor'da yayınlanan Futbol Meydanı programında açıklamalarda bulundu. İşte Demirören'in açıklamaları:

Bundan sonraki kupa maçlarında e-bilet uygulanacak. Süper Kupa'daki tüm biletler TC kimlik numarasıyla kesildi. Biz bugün spordaki şiddeti konuştuk. Bu konuşmadan çıkan şu ki, yasalarımız yeterli. Yasaların uygulanması lazım. Belediye başkanlarımız, maalesef bir takımın başkanı gibi hareket ediyorlar. Kurallar belli. Ortamı gerecek beyanatlar verirseniz, yönetici olarak ceza alırsınız. Eski Türkiye'yi, yeni Türkiye'de uygulamaya kalkmasınlar.

Türkiye bir süreçten geçiyor, FETÖ ile kavga ediyoruz. Bu süreçte bu olaylarla huzuru bozmaya çalışıyorlar. Taraftarları gördük, baltayla geliyorlar. Ya nereye geliyorsunuz? Bundan sonra şehirden çıkarken aranacaklar. Basına yansıdı, Beşiktaş-Konyaspor maçına tabancıyla, baltayla gelenler var. Bir başkan, bir başkanı dövdüyse ve af gördüyse bu yasa yere gömülür. Bu yasayı, yeniden canlandırmamız gerekiyor. Seyirci olmasın istemiyoruz, seyirci gelsin. 80 kişilik grupta 10 kişi küfrediyorsa, 70 kişi küfredenleri sustursun.

Bu olayları yapanları zaten emniyet yakaladı. Onlar yüzünden maça gidemeyenler onlara dava açsınlar. Biz kuralı uygulamak zorundayız. Ya da onu oraya getiren varsa ona dava açsınlar. Aslında biz cezayı kademe kademe olarak bu zamana kadar azalttık. Ben niye ceza vereyim? 2024'e adayız ve en güçlüsü biziz. Bu olaylar direkt oraya ulaşıyor ve sıkıntı oluyor. Türk futbolu Avrupa'da en çok takip edilen liglerden biri. Bu işlerin içinde provokatörler var. Masum taraftarımızın bunları engellemesi gerekiyor.

Fatih Terim ile önümüzdeki hafta bir araya geleceğiz. Kendisiyle konuşup, tazminat konusuyla ilgili bir karar alacağız. Konuşarak ayrıldık Fatih Terim ile. Bu teknik bir konu. Herşeyi karşılıklı konuşacağız. Eylül ve Ekim aylarında çok önemli maçlarımız var. Şansımız var. Bunun için de Şenol Güneş ile konuştuk. Çalıştırdığı takıma zarar vermeyecekse Şenol hocamızla 4 maç çalışmak istediğimizi belirttik. Yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdik. Fikret Orman'dan izin almamız gerekiyordu. Şenol hocadan cevap aldıktan sonra sayın Lucescu'yu aradım. Galatasaray'ı kabul etmediğini söyledi ve anlaştık.

Abdullah Avcı'ya teklif yapsaydık kafasını karıştırabilirdik, o yüzden kendisiyle hiç görüşmedik.  Türkiye yıllardır dört hocanın etrafında dönüyor. Üç taneydi, Abdullah Hoca da geldi dört oldu. Arda'ya her zaman ihtiyacımız var. Göksel Bey'in yarattığı birlik beraberliğin aynısını Dursun Özbek'in de sürdüreceğine inanıyorum.  Hedef video hakemliği devre arasına yetiştirmek. Kulüpler, arada değişiklik olur mu diyor. Kulüpler karar versin. Ben futbolda teknolojiye karşıyım. Futbolun zevki hata. Bu kadar izlenmesinin nedeni bu. Teknoloji ağırlaştırıyor.

Türk futbolu şike sürecinden kurtarıldığında biz beceriksiz miydik? Bize beceriksiz diyorlar. Başarıyı herkes eleştirilir. Ne demek lig bitmez, her sezon bitti ligler. Ne demek federasyonu, hakemleri baskı altına almaya kalkmak. Hakemlerimiz geçen sezon başında iyi değildi. Sezon ortası ve sonlarına doğru süperlerdi. Benim hakemim iyi niyetli. Hata yapıyor mu? Evet yapıyor.

Bu yıl Milli takıma prim vermiyoruz. Eğer Dünya Kupası'na gidersek bakarız dedik. Milli takım önce milli duygudur. Yeni gelen oyuncuların hepsine yurt dışındayken 'gelsinler' diye bakıyorduk. Her takımın aldığı iyi oyuncular var. Fenerbahçe'nin aldığı son golcü, Galatasaray'ın getirdiği oyuncular... Önümüzdeki sene %30 zarar konusunda son sene. Sonrasında lisans verilirken denk bütçeye bakılacak. Lisans iptaline kadar gidebilir bu cezalar.

Almanya 2009'a kadar altyapıya €500M harcadı 9 senede. Bizim de 9 sene beklememiz lazım. Altyapılarda hatırla gelmiş kişiler çalışıyorlar. Bütün altyapı hocalarının maaşlarını bizler ödeyelim ki kulüplerimiz kalifiye hocalarla çalışsınlar. Yabancı kuralıyla oyuncularımız daha iyi gelişecek dedik. Bakın 5-6 oyuncumuz gitmeye başladı. Şu an problem altyapı. Bu taraftarla siz çocuğunuzu maça götürür müsünüz? Passolig öncesi ortalamayı yakaladık seyircide...

Galip gelenin elini sıktığımız, hatayı önce kendimizde aradığımız gün başarılı olacağız. Türk futbolunun istikbali için birlik beraberlik göstermemiz lazım. Fikret Orman açıklaması nedeniyle PFDK'ya sevk edildi ve cezayı aldı. Aldıktan sonra da niye aldık diyorlar. Yapmayın, söylemeyin. Bu tarz demeçler, futbolumuza zarardır. Camiayı korumak değildir. Cezayı alıyorlar, sonra niye aldık diyorlar. E yapmayın...

Geçen yıl da takımlar harika transferler yaptı diyorduk. Takımlar aynı, formalar aynı, taraftar aynı, her şey aynı. Konyaspor'u tebrik ediyorum, 3 kupanın 2'sini kazandılar. Demek ki federasyonumuz Anadolu takımı diye ayrım yapmıyor. Bugün Spor Toto ile 35 milyon TL'lik yeni bir sponsorluk anlaşması yaptık. Futbol dostluk, barış ve kardeşliktir. Futbol bir şovdur, bir tiyatrodur, bir oyundur... Tribünler her geçen sene artacak.

Etiketler :