Fikret Orman: "Türk futbolu istenilen seviyede değil."

Fikret Orman: "Türk futbolu istenilen seviyede değil."

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman A Spor'a konuk oldu.

Ajans Beşiktaş - A Spor'da açıklamalarda bulunan Fikret Orman, "Beşiktaşlılar kibirli insanları sevmezler. Bazen çocuklarım için başkanlığı bırakacağıma dair düşünceler aklımdan geçmiyor değil. Göreve geldiğimizde ilk işimiz yeniden güven kazanmaktı ve bunu başardık."

"Beşiktaş kulübünün en büyük gideri futbol takımı. Gider ayağını sabitleyemezsek gelirlerimizden katkı alamayız. UEFA ile bir anlaşmamız var. Bazı stratejik değişiklikler yapabiliriz."

"Taraftarlık ilişkisi duygusal bir ilişkidir, kalbe hitap eder. Yöneticilik ise akıl işidir. Hislerimizi kenara koymaya çalışıyoruz. Biz bir karar almadan önce çok istişare ederiz. Bazen hata da yapabiliriz."

 "Mario Gomez konusunda kaybeden tarafın Beşiktaş değil Mario olduğunu düşünüyorum. Bizden sonraki durumu da ortada. Aboubakar da iyi bir çocuktu ama belki ileride transferi gündeme gelir."

"Talisca çok yetenekli oyuncu, bonservisini almak istiyoruz. 31 Mayıs'a kadar opsiyonu bizde. O güne kadar karar vereceğiz. Şu anda en büyük konsantrasyonumuz şampiyonluk. Futbolda ve basketbolda 3 kulvarda gidiyoruz."

"Şenol hocayla rahat çalışıyoruz. İnşallah bu sezon 3. kez üst üste şampiyon olacağız. Her aile içinde olduğu gibi her konuda iyi anlaşıyoruz diye bir şey yok. Ben kendisiyle bugüne kadar hiç tartışmadım. Şenol hoca da ben de çıkarılan dedikoduları umursamıyoruz."

"Çok zor bir rakip. Almanya zaten bir futbol ülkesi. Defalarca Avrup ve Dünya Kupası'nı kaldırmış bir ülkeden bahsediyoruz. Yöneticileri de aynı kültürden gelen insanlar. Bütçe itibariyle bizden çok daha iyi bütçesi olan bir kulüp. Beşiktaş kolay bir lokma değildir. Ciddi kariyerli oyunculardan oluşmuştur. Biz Bayern Münih açısından zor bir rakip olacağız. Kolay bir rakip olmayacağız. İnşallah turu geçeriz."

"Süper Lig eski olduğu yerde değil. Futbolun marka değerinin yüksek olması, yurt dışında bizim maçların seyrediliyor olmasının bütün kulüplere katkısı var. Transfer konusunda özellikle. Bunlar Türkiye'deki bütün takımların ortak menfaatleri. Dünyada Türkiye'nin en bilinen markası şu anda Beşiktaş. 2 sezondur, Milan'a Lyon'a Everton'a oyuncu satıyoruz."

"Hakemleri yerin dibine sokarak hergün tartışarak bir yere varamayız. Avrupa'da böyle değil. Büyük resme bakmak lazım. Türk futbolu istenilen seviyede değil. beIN Sports bence bu konuda büyük bir güç. Yurtdışına yayılma anlamında."

"Futbol nerede oynanıyor? Sahada. Kim oynuyor? Saha içi elemanlar. Futbolcular, teknik adamlar... Yöneticinin sahada yeri yok. Dünyada kimse karanlığa yürümez aydınlığa yürür. Karanlığa kim yürür? Kör olanlar yürür. Herkes bir ışığa doğru yürür."

"İşin fıtratında bu var. Birileri üzülüyor birileri seviniyor. Rekabet olsun. İşin güzel tarafına bakalım biz. Bir işi bozmak çok kolay, yapması zor. Çağımız nesli, bu kadar iletişime hakim olan bir kitle yemiyor bunları. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyorlar."

 

 

 

Etiketler :