Fikret Orman'dan Galatasaray maçlarına: "Hakemler belirledi!"

Fikret Orman'dan Galatasaray maçlarına: "Hakemler belirledi!"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Türkiye Futbol Federasyonu yeni başkanlık sürecinde özellikle hakem hataları ve kurullar üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş  -Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, TRT Spor'a konuştu ve yeni sezon öncesinde birçok konuda çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Orman, Türkiye Futbol Federasyonu Seçimli Genel Kurul Toplantısı öncesinde yeni federasyona önemli görevler düştüğünü söyleyerek, hakem hataları hakkında da gündem yaratan ifadeler kullandı. 

"ŞAMPİYONLUKLARI HAKEMLER DEĞİL, FUTBOLCU VE TEKNİK ADAMLAR BELİRLEMELİ"

Tek adaylı bir seçim. Eskiden TFF seçimlerinde kulisler çok olurdu. Bugün daha sakin bir gün geçiriyoruz. Her şeyden önce hayırlı olsun. Birbirinden değerli insanlar. Çok zor bir görevleri var. Türk futbolunun belli başlı sorunları var. Bu sorunları çözmek onlara düşüyor. Milli takımın başarısından daha fazla hem finansal açıdan Türk futbolunun sıkıntıları var. Marka değerimiz düşük seviyelerde. Hakemler ve hakem hataları. Şampiyonlukları hakemlerin değil, futbolcuların ve teknik adamların belirlediği bir lig olmalı.

"RİZESPOR GALATASARAY VE GALATASARAY - BEŞİKTAŞ MAÇLARI KARA LEKE OLARAK GEÇTİ"

Alanyaspor - Galatasaray maçı geçen sezon ligin şampiyonunu belirledi. Hakemlik faciası yaşandı. Bu sene de Rize-Galatasaray ve Beşiktaş-Galatasaray maçları. Çaykur Rizespor - Galatasaray ve Galatasaray - Beşiktaş maçları Türk futbol tarihine kara leke olarak geçen maçlardır. Bu sezon Çaykur Rizespor - Galatasaray ve Galatasaray - Beşiktaş maçları Türk futbol tarihine kara leke olarak geçmiştir. Hakemler Türkiye'de maçı sahada oynamıyor. Daha önceden kafalarında oynayıp sahaya çıkıyorlar. Bu tarz hakemlerin futboldan ellerini ayaklarını çekelim. Eyyama gerek yok. Hakemler gördüğünü çalacak, o kadar. Hata yapabilir. Ancak art niyetli hatayı herkes görüyor. Epey bir zamandır kötü bir hakem yönetimi var. Federasyon ve MHK'nın en önemli işinin bu olduğuna inanıyorum. Kurullarda birisinin talimatına göre karan veren değil, kurallara göre karar veren insanlar olmalı. 

"ABDULLAH AVCI PARAYI KONUŞAN BİR İSİM DEĞİL"

Abdullah Avcı ile kontrat süremiz 3 sene. Bugün yarın imzaları atacağız. İmza töreni bayramdan sonra olur. 10 Haziran gibi imza töreni düşünüyoruz. Üzerinde oy birliğiyle karar verdiğimiz bir isimdi. Çok makul ve parayla alakalı aşırı talepleri olan bir insan değil. Abdullah Avcı öyle çok parayı konuşan bir insan değil. Tabi Beşiktaş'ın standartları var. Beşiktaş'ın standartları çerçevesinde iyi bir kontrat vermeye çalıştık. 

ABDULLAH AVCI'NIN EKİBİ NASIL OLACAK?

Guardiola, Manchester City'ye gittiğinde 10 kişilik ekibiyle gidiyor. Abdullah hoca da kendi ekibiyle geldi. Bizim de kendi ekibimiz var. Onları birleştirerek bir kadro oluşturacağız. 

"MADDİ SIKINTILARIMIZ VAR AMA..."

Önceden UEFA ile yaptığımız anlaşmadan dolayı sıkıntılarımız vardı, şimdi o yok ama parasal sıkıntılarımız var. Geçen seneden oluşan bir omurgamız var ama istemediğimiz, benim de istemediğim oyuncularla yollar ayrılacak. Benim de istemediğim oyuncular var. Gidecek oyuncular var. Maddi olarak bazı sıkıntılarımız var ama en iyi kadroyu kurmaya çalışacağız.

"BAŞAKŞEHİR'DEN TRANSFER KONUŞMADIK"

Abdullah hoca ile Başakşehir'den hiçbir oyuncunun ismini konuşmadık. Visca için şu anda bir ihtimal yok. Arda Turan konusunda da hocamızdan bir talep gelmedi. Böyle bir düşüncemiz de yok. (Futbol Arena)