Fikret Orman'dan gündeme dair önemli açıklamalar: "Şenol hoca ile devam! 5-6 oyuncu gidecek"

Fikret Orman'dan gündeme dair önemli açıklamalar: "Şenol hoca ile devam! 5-6 oyuncu gidecek"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, NTV'nin canlı yayınında soruları yanıtladı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, NTV'nin canlı yayınında konuştu. İşte Orman'ın sözlerinden öne çıkan satırlar:

- Neden kötü bir tablo çiziyor Beşiktaş?

Oyuncu satmadan alamıyorduk, UEFA anlaşmamız gereğince. Kontratları elinde olan ve yaşları fazla olan oyunculara yöneldik. Bu dönemi öyle geçirdik. Geçen sene çok kötü bir sezon geçirdik.

Transferde yanlış adımlar atıldı diye bakmamak lazım. Daha çok genç ve potansiyeli olan oyuncular oldu. Adem, Güven, Dorukhan ve Karius genç oyuncular. Daha önceki kontratlar ise elimizde. Taraftarımız söylüyor, şu gitsin, bu gitsin diyor. Ama bu öyle olmuyor.

"Yarının hesabını yapan futbolcular var"

Bugün bizden para alırken, yarının hesaplarını yapanlar var. Bunların bireysel olarak isimlerin vermek doğru değil. Yönetimimiz bundan mutsuz, taraftarımız mutsuz. Bu kadar mutsuzluk varsa bir yerde hata var demektir. 

"2-3 maç kaybedince tablo değişti"

Beşiktaş, Trabzon maçını kazanış ve ve son Kasımpaşa maçını kazanmış olsak, liderle 4 puan farkımız olacak. Lig 2.'si olabilirdik. 2-3 maç kaybedince durum farklı bir noktaya geliyor. 3 büyük takım açısından kimse memnun değil. Herkesin bir yapılanmaya ihtiyacı var.

Çöküş dönemi falan deniyor, dramatize ediliyor. Böyle bakmamak lazım. Ama kimse mutlu değil bu futboldan. Ona göre tedbirler alacağız. Şenol Hoca ile görüşüyoruz sürekli. Dün görüştük, bugün öğlen yemeği yedik.

- Şenol Hoca sezon sonuna kadar takımda mı?

Bunu sormadan önce bana bakmak lazım. Hiçbir hoca ile ilişkimlerim maç skoruna göre olmamıştır. Slaven Hoca ile çalışırken, aramızda toplantı yaptık ama hocaya sahip çıktık. Bizim yönetim tarzımız bir olaya göre pozisyon almak değildir. Sözleşmemiz bu sezon sonuna kadar devam ediyor. Benim de başkanlığım da sezon sonnuna kadar devam ediyor. Adayım.

- Şenol Güneş Milli Takım'a gitmek istiyor deniyor?

Büyük laflar etmeyecek kadar tecrübeliyim. Sezon sonu geldiğimizde karar verilebilecek birşey.  Şenol Hoca ile sizle çalışmak istemiyorum dediğim an bizim sözleşmemiz biter. Aramızda güven esaslı bir ilişki var.

Biz ayrılmak istersek söyleriz. Böyle bir süreç yaşamadık. Şenol Hoca'nın adamlığına güvenirim. Şenol Hoca'ya 1,5 sene evvel geldi milli takım teklifi. O gün de yapabilirdi, yarın da yapabilir.

Başkan istemiyor deniyor. Bunlar başka camiada neden konuşulmuyor? Biz çıtayı çok yukarı koyduk. İnsanlar mutsuz oldular, biz de mutsuz olduk. 

"Aday olsunlar. Dürüst değiller"

Buyrun diyorum, pusu kurmayın aday olun diyoruz. Ama aday çıkan yok. Hürser Hoca gibi aday çıkan yok. Dürüst değiller. Madem memnun değilsiniz, bu işi yapabileceğinizi düşünüyorsanız aday olun. Biz inandıklarımızı yapacağız.

- Ödemeler aksadığı için mi performans düştü?

Bunlar maksatlı ve yanlış eleştiriler. Beşiktaş geçen sene 4. bitirdi ligi. Önümüzdeki takımlar ödeme konusunda bizden kötüydü. Hangi takımda bugün, sorun yok. Ama Beşiktaş'ta konuşuluyor bu. Seçim var diye.

Pepe parasından dolayı gitti. Pepe'nin babasıyla alakalı bir sorunu var. Sezon ortasında gitmesini karşılıklı olarak konuştuk. Bu devre arasında 5-6 oyuncu ile ayrılacağız.

Kaçmayan, sahada mücadele eden bir takım görmek istiyorum. Bir oyuncu paramı almadım diyor. Biz ayakları konuşanlara para ödüyoruz. Beşiktaş yeni bir sayfa açması lazım. Sahada ruhlarını veren olması lazım.

- Değişim daha çok 30 yaş üstü oyuncular mı?

30 yaş üstü diye bir şey yok. Ruhunu koyan kalır. Hepsi kıymetli oyuncular. Beşiktaş'ta misyonlarını tamamlayanlar gidecektir. Beşiktaş ruhuna uymayan kim varsa gidecek. 

- 5-6 oyuncu gidecekse, 5-6 oyuncu gelecektir?

Yok öyle bir şey. 17 maçımız kaldı. Kadroyu çok şişirdiğimiz zaman, geniş kadro kurduk, bize mali yük oldular. Ve dedikodu yapanlar oldu. Biz işe konsantre olanlarla yola devam edeceğiz. 

Ozan Tufan için görüşmemiz olmadı. Ama bu futbol. Taraftarın menfaati ise konuşabiliriz. Şenol Hoca ile önümüzdeki günlerde toplantı yapıp kararlaşıracağız. Gelenler de olacaktır. 2-3 oyuncu gelecektir. Bir veya iki stoper olacaktır.

Bunu kamuoyuna duyurmadan önce stratejimizi belirleyeceğiz. Ağzımdan çıkanı cımbızlayıp oradan bir manşet yaratmaya çalışan çok insan var. 

- Burak Yılmaz iddiaları?

Burak Yılmaz ile alakalı, dilimde tüy bitti. Kalitesi belli bir oyuncu. Bir tek Beşiktaş mı var Burak'ın gideceği takım? Burak Beşiktaşlıdır. Takasata kullanılmış bir oyuncu. Bir terbiyesizlik yapmış değil. Bunu 3 senedir ifade ediyorum. Bir ilişkim yok. Bir kontratlı oyuncudur. 

- Oğuzhan'ın durumu?

Oğuzhan çok iyi bir aile çocuğudur. Babası da namusludur, otoriterdir. İyi çocuktur Oğuzhan. Ondaki sıkıntı şu, beklenilen çok. Fakat o beklenti 2 senedir ortada yok. Mutsuz olunuyor. X oyuncusu için beklenti yok, Oğuzhan'dan var. 2-3 senedir takım kaptanı. O da mutsuz. Düzelecek başka bir yolu yok. Oğuzhan'ı Cenk'ten daha üstün yerlerde görüyorum, bekliyorum. İyi insanlar sonunda yolunu bulurlar.

"Burası Cenk'in yuvasıdır"

Marcelo gelebilir, Cenk gelebilir. Burası Cenk'in yuvasıdır, istediği zaman gelir. O da biliyor. Ona söyledim. Premiere ligde daha yapacağı işler var. Öğrenmesi gereken şeyler var.

- Şampiyonluk yarışında mısınız?

Puan farkı iki maça bakar. Beşiktaş Beşiktaş gibi oynarsa kapanır. Başakşehir ile 1 maçımız Vodafone Park'ta. 17 maç var. Rakiplerimiz inanılmaz puan kaybediyorlar. Bizim gibi oynayacak şekle dönmemiz lazım. Kim bu ruhla oynayacaksa ayrılacağız. Beşiktaş kişisel hesap yapma yeri değildir.

- Adem Ljlaic'in sözleşmesi?

Adem Ljalic ile 20 maç gibi bir şartımız var sözleşme olarak. Sözleşmesi alınabilir bir sözleşme, bakacağız. Rakam ifade etmeyeyim. Adem çok genç ve önemli. 

Kağıt üstünde gayet güzel bir kadro. Ama sahada bizi mutlu etmiyor. Kimse mutlu değil.

- Mali tabloda son durum?

Anlamak isteyen gayet iyi anlar. 2018 senesinde aday çıkmadı. Ben 2 gün önce aday oldum. 330 milyon dolarla aldım. Benim yaptığım ve yoktan var ettiğimiz bir ekonominin hesabını bana soruyorlar. 200 milyon doların üzerinde faiz ve kur farkı ödemişiz. Bunu yarattığımız gelirle ödedik. Futbolcu sattı diyorlar. Kim aldı da kim sattı? Ben aldım, ben sattım. 75 milyon euro takım maliyetimiz var. Bunu aşağı indireceğiz tekrar. Pepe'yi alma deniyor. Siz bu tespiti yapıyorsunuz, ama öneri veren yok. İçini doldurabilecekleri bir şey yok. Taraftarla aramda bir problem yok. Aile sıkıntımız yok.

- Finansal fair play devam mı? Yoksa Avrupa'ya gitmesek de olur mu?

Kesinlikle devam.

- Hukuka aykırı bir işiniz oldu mu?

Olabilir mi böyle bir şey. Çok yanlış bir soru. Bunu konuşanlara, icraatını sormak lazım.

Etiketler :