Fikret Orman'dan Mircea Lucescu ve Şenol Güneş sözleri

Fikret Orman'dan Mircea Lucescu ve Şenol Güneş sözleri

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Boluspor Kulübünü ziyaerinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ajans Beşiktaş - Fikret Orman'ın sözlerinden öne çıkan satırlar şöyle:

"Türk sporunun yapılanmaya ihtiyacı var"

"Türk sporunun yapılanmaya ihtiyacı var. Finansman açısından iyi kulüplerimiz var. O kulüplerimizin de arkasında seyirci yok. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Bursaspor gibi şampiyonluk görmüş takımlara bakın, herkesin finansman sıkıntısı var. Demek ki bir yapılanmaya ihtiyaç var.

Ali Koç başkanın söylediği gibi, benim de senelerdir söylediğim gibi, bu işi birazcık daha disipline etmemiz lazım. Bildiğim kadarıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı beraber bir program içerisindeler. İnşallah güzel şeyler olur. 

Ali (Koç) başkan Fenerbahçe'ye başkan oldu, ciddi sermeye koydu. Göreve gelmese ne olacaktı? 

Galatasaray Kulübü mülklerini sattı, sermaye olarak koydu. Satamamış olsa ne olacaktı? 

Beşiktaş olarak 6,5- 7 senedir ne mücadeleler veriyoruz ama taraftar maçı kazanmak istiyor. Hepsini dengede tutmak, bu ekonomik şartlarda, bu döviz kurlarında çok zor."

"Yerli oyunculara yatırım yapılması lazım"

"Milli Takım'da milli ruhu ve uyumu yakalamak lazım. 2002 Dünya Kupası, 2008 Avrupa Şampiyonası başarılarında bu uyum vardı. Şu anda oyuncu kadrosuna baktığınız zaman, çoğunluğu yurt dışından gelen oyuncularımız. Özellikle büyük kulüplerin, Türkiye'de yaşayan yerli oyunculara yatırım yapması lazım. Oradan da bir takım ruhu oluşturmamız lazım. Yoksa diğer türlü çok zor. Herkes Mircea Lucescu'ya bir şey söyleyebilir ama o ne yapacak? Oyuncu kadrosu belli. Bir kadro kuruluyor, 2-3 antrenman sonrasında maça çıkılıyor.

Şenol Güneş'in isminin milli takım için geçmesi kadar normal bir şey yok. Biz de spor yöneticisiyiz. Bir gün spor bakanı, bir gün federasyon başkanı, bir gün belediye başkanı oluyoruz. Böyle sporun içerisinde ve toplumun önünde olunca, bir şekilde isminiz geçiyor. Bu iddiaların şu an itibarıyla aslı yok. Federasyonun da Mircea Lucescu ile ilgili ne kararı var, açıkçası onu da bilmiyorum."