Fikret Orman'dan önemli açıklamalar

Fikret Orman'dan önemli açıklamalar

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Bein Sports kanalı için Şansal Büyüka'ya özel bir röportaj verdi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Süper Lig yayın haklarının sahibi Bein Sports kanalı için özel bir röportaj verdi. Kanalın sunucu ve yöneticilerinden olan spor yazarı/yorumcusu Şansal Büyüka sordu, Fikret Orman yanıtladı.

İşte Orman'ın sözlerinden öne çıkan satırlar:

"Stadın altyapısını iyi yaptık, kendimiz yaptık ve bir şeyden kaçmadık. En üst teknoloji var bu statta.

Liverpool'u geçtiğimizde Brugge çıkınca sevinmiştim. O bir hataydı. Bugün kurada hayırlısı neyse o olsun. Şampiyonlar Ligi'nde oynadığımız takımlara göre bugünkü rakiplerimiz biraz daha sempatik geliyor. İnşallah Allah bize UEFA Avrupa Ligi kupasını getirmeyi nasip eder. MANU dışındaki rakiplerin bizim kadar bütçeleri, taraftarları, statları yok. Bizim kadar eski değiller. Neden kupa olmasın? Galatasaray'ın 2000 yılındaki başarısı büyük bir olaydı. Ama o yıldan beri kupa kazanamamak Türkiye'nin ayıbı.

Caner, Demba Ba ve Ersan mart ayında takıma katılacak. Caner 40 yıllık Beşiktaşlı gibi. Tabii bu durumda Şükran (Ovalı)'nın da payı var.

Cenk Tosun müthiş bir futbolcu. Beşiktaş'ın santraforu Cenk zaten. Aboubakar da genç ve güçlü bir golcü. Gomez'den sonra Aboubakar zorlandı. Kolay değil. Fakat önemli goller de attı. Çok da iyi bir çocuk. Aboubakar inşallah başarılı olsun bonservisini alalım. Beşiktaş'ta oynayan oyuncular başka yere gidip mutlu olamazlar.

 Tosic de iyi çocuk. Beşiktaş'ta oynayan herkes mutlu. Beşiktaş hakikaten çok düzgün bir kulüp. Diğer kulüplere dalmak, laf söylemek artık kimse bunları yemiyor. Bizim amacımız herkesin saygı duyacağı bir kulüp olmak. Atiba ile biz sezon başı sözleşme uzattık. 2+1 olarak uzattık ve devam ediyor. Asrın transferi gibi bir transfer. Atiba asrın transferi gibi hele oğluyla birlikte tam anlamıyla bütünleşti. Noah artık kulübün maskotu.

Dany'yi Galatasaray'dan alırken sıcak bakmamıştım. Bilic ve Önder Özen çok istemişti. Kongrede bir üyemiz 'Neden aldınız bunu?' diye sordum. Düşündüm, 'teknik direktör istedi' desem olmazdı. Beşiktaş'ta transferleri yönetim kurulu yapar. Sevap da varsa hata da varsa bizim. Bir zincirimiz var, son karar benim. Beşiktaş, Galatasaray'a kaybeder, Başakşehir kazanırsa fark 1 puan. Şampiyon yorumları gerçekçi değil.

Karabük maçında kötü oynadık. Beşiktaş'ın kötü oynama hakkı yok. Şenol abi 1 dakika bile kötü oyuna dayanamaz.

Şenol hocanın 1 yıl daha sözleşmesi var. Kontratlar önemli bir şey değil. Önemli olan karşılıklı güven. Çok mutlu şu an. Her sene aynı takım şampiyon olacak diye bir şey yok. Osmanlı gelsin, Trabzon gelsin, Bursa bir daha olsun isterim.

Osmanlıspor'un elenmesine üzüldüm. Fenerbahçe'nin de elenmesine üzüldüm. Keşke Fenerbahçe de Osmanlıspor da turu geçseydi. Biz Belçika'dan Rusya'dan daha büyük ülkeyiz.

Fenerbahçe ile Galatasaray önümüzde olsaydı bu hakem konularına girmezlerdi. Algı yaratma ve taraftar bakısı bunlar. Rakiplerimiz bizim önümüzde olsaydı hakem hataları bu kadar konuşulmazdı.

Kulüpler artık alışmış hakemleri eleştirmeye. Taraftarlar yemiyor ama. Palavra bunlar. Hakemler her maçta hata yapıyor. Fenerbahçe ile oynadığımız kupa maçında Ali Palabıyık kötüydü. Ama biz niye tansiyonu o kadar yükselttik. Gerek yoktu.

Sezon başından beri her maçımızda hata var.Şenol hoca da benim gibi laz bir adam sinirlendi. Fenerbahçeli oyuncular planlıydı. Fenerbahçeli oyuncular benim hocamın olduğu yere doğru geliyor. Ne alaka? Ama yine de olmamalıydı o görüntü.

Beşiktaş, Demirören yönetiminde 15 kupadan sadece 1 tane almış. Bunca yıldır burada. Bir tane hakkımızla şampiyon olduk. Geçen sene Olimpiyat'ta Galatasaray'la pazartesi oynarken neden itiraz etmediler? Aziz Yıldırım, 'Beşiktaş neden Pazartesi oynamıyor' dedikten sonra her maçımız Pazartesi. Bizi pazartesi oynatıyorlar. Aziz Bey isyan etmişti. Biz itiraz ediyor muyuz? Galatasaray'a bu ucuz hesaplar yakışmaz.

Dursun Bey'i çok severim. Sıkıntılı hoca değiştirdiler. Taraftar baskısından açıklamayı doğru bulmam ama bazen biz de yaptık. Bugün Londra'ya gidiyorum. Eğer yetişebilirsem derbiye gideceğim. Galatasaray her zaman bizi iyi karşılamıştır.

Eskiden sigara içmiyordum maç bitene kadar oturuyordum. Şimdi sigara içmeye çıkıyorum, 'Çıktı, gitti' deniyor. .

Van Persie'yi biz de almak istemiştik. Eğer biz alsaydık, derbide yaptığı hareketleri asla yapamazdı bizim takımda. Bizim gelir rakibimiz Başakşehir değil. Gelir rakibimiz Manchester United, Barcelona. Ülke olarak büyümeliyiz.

Mitrovic çok iyi bir transfer. Biz, onu izleyerek aldık.

Bizde koca koca adamlar yalan konuşuyor. 2 milyon TL borç varmış, bunları camilerde konuşuyorlar.

Etiketler :