Fikret Orman'dan transfer açıklaması!

Fikret Orman'dan transfer açıklaması!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Orman, transferler ile ilgili de konuştu.

Ajans Beşiktaş - Siyah-beyazlı takımın Başkanı Fikret Orman, açıklamalarda bulundu. Beşiktaş'ta eleştirilen isimlerden birisi olan Jeremain Lens hakkında Başkan Orman "Açıkçası Lens'e o şans geldi. Quaresma'nın kırmızı kart görmesiyle beraber 2 maç oynadı. O sırada formayı alma gayreti içerisinde olacak. Alamazsa da gelen tekrardan formasını alıyor. Bu rekabetin olduğu bir şey. Böyle kimsenin armut piş ağzıma düş pozisyonunda olacak bir şey değil. Onlarda o rekabeti yaşayacaklar. O rekabet Beşiktaş'a daha çok kalite getirecek. Oyuncular oynamak için çok çalışacaklar. Medel ile alakalı da aynı fikirdeyim. Lens çok kaliteli bir oyuncu, zaten üzerinde konuşulacak bir durum yok. Devre arasında daha da rekabet artacak. Gökhan Töre geliyor, özellikle kanatlar açısından baktığımız zaman. Defans blokuna bir transfer yapacağız kesin. Vida, tornovida hepsi olacaktır yani. İnşallah daha rekabetçi olacaktır. Lig de uzun maraton, bunun içerisinde kırmızı kartlar var, sakatlıklar var, kadroyu böyle geniş tutmanızın amacı da bir yerde o'' ifadelerini kullandı.

Lens'in 4 yıl daha Beşiktaş'ta olduğunun altını çizen Orman, "Lens kaliteli bir oyuncu. İnanılmaz derecede iyi bir çocuk. Bizim takıma da adapte olması biraz zaman aldı. Çünkü, bizden önceki takımlarda direkt oynadı. Geçen sene de dahil. Onun bir moral bozukluğu olabilir ancak onun tartışılacak bir tarafı yok. İnanılmaz derecede kalitesi, üstün meziyetleri olan iyi bir oyuncu. Adaptasyonu biraz süre alabilir, olabilir normal bunlar. Lens bizim sözleşmesini aldığımız bir oyuncu. Öyle sezon almayacağız öyle değil. Bu sene bir kiralama yaptık bir dahaki sene satın almasını yapacağız. Bizim için önemli şeyler, bugün basına da açıklama yapmış. Doğru karakterli iyi oyuncular, Allah yardım eder, onlarda işlerini yaparlar. Lens'ten faydalanacağımızı düşünüyorum ben'' dedi.

Cenk Tosun'u devre arasında 20 milyon euroya satmayacağını da söyleyen Orman 'Hiçbir rakam yok. Onlar benim çocuklarım. Onların hayat kariyerleri beni ilgilendiren şeyler. Onların annesi-babası neyse ben de onlar için oyum. Bir tek onlara şu para gelsin, gitsin onlar bir makine, bir mikrofon falan değiller. Onun için bir rakam yok. Niye çılgın şu açıdan söyledim. Mbappeler 180 Milyon Euro'ya bir yerlere gittiği yerde, Keita'nın 70-80 milyona bir yerlere gittiği yerde niye çılgın. Ben çılgın olarak görmüyorum. Mbappe, Beşiktaş'ta oynamış olsaydı ve aynı performansı göstermiş olsaydı, PSG'ye 180 milyon Euro'ya gider miydi?  20 müthiş rakam, 25 inanılmaz  falan Türkiye'nin futbolunun marka değerini yukarı çıkarmamız lazım. Bu benim görevim değil. Hepimizin görevi. Kulüpler Birliği'nin de bu işlere yönelmesi lazım." dedi

Talisca'nın performansı hakkında da konuşan Başkan Fikret Orman "Futbolun içinde performans düşüklüğü olabilir, yukarı çıkmalar olabilir. Şu andaki Talisca'nın performansından ben de taraftarımız da mutlu değiliz açıkçası. Ama çok çalışan bir çocuk, böyle çalışmıyor da olmuyor değil. Antrenman biter hemen Ricardo ile ikisi, Orkan da katıldı çalışmaya devam ederler. Yani böyle çalışmasında bir şey yok. Çokta üzerine sert oynuyorlar. Ama o da büyük oyuncuysa geçecek rakibini golünü atacak" dedi.

Fikret Orman, Vida transferi hakkında da şu sözleri kullandı; "Pazarlıklar bizim işimiz. Yani yapmadığımız etmediğimiz şeyi kamuoyu önünde niye konuşalım. O bizim işimiz. Oyuncunun bizde sözleşmesi bittikten sonra Benfica ile bir senelik sözleşmesi kalıyor. 6 ay sonra biz sıfır lira vererek bir sene sonrasının anlaşmasını imzalarız. Oyuncu burada olmaktan mutlu, arkadaşlarından mutluysa biz şöyle bir şey de yapabiliriz; bekleriz 6 ay daha 6 sonra bedava alırız Vida'da olduğu gibi''

Etiketler :