Fikret Orman'ın imza törenindeki tüm açıklamaları

Fikret Orman'ın imza törenindeki tüm açıklamaları

Fikret Orman’ın katılımıyla Beşiktaş'ın yeni transferleri için Vodafone Park’ta imza töreni düzenlendi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş’ın yeni transferleri Burak Yılmaz, Shinji Kagawa, Isımat Mirin ve Muhayer Oktay için imza töreni düzenlendi.

Basın toplantısında konuşan Fikret Orman şunları söyledi:

"Öncelikle Beşiktaş'a hayırlı olsun. Kazasız belasız sakatsız bir ikinci devre nasip olsun. Transfer dönemleri her zaman zordur.

Transferde ilk hedefimiz bonservis bedeli harcamamaktı. Takımdan ayrılanlar da oldu. 1.5M€ bonservis harcadık, 5M€'ya yakın da aldık. Takımı gençleştirme imkanı yarattık. 

Antalya maçından sonraki oyuncuların coşkusu beni çok memnun etti. Türk futbolu bu maliyetleri kaldıramaz. Bütçeleri daraltmamız lazım. Yüksek maliyetlerle transferlere bir dur demek gerekiyor. Bu transfer döneminde bunu en iyi biz uyguladık. Buna artık bir dur demek lazım. Futbol bir takım oyunu" Ama bizim hedefimiz de Avrupa'da mücadele eden bir takım olmak. Sahada oynanan oyunun genişliği önemli."

BAŞKAN ORMAN'IN YENİ TRANSFERLER HAKKINDAKİ YORUMLARI

Muhayyer
U21 milli takım oyuncusu. Epeydir takip ediyorduk. İstifade edeceğimize inanıyorum.

Kagawa
Yazın almak istedik. Nasip bu zamanaymış. Çok mutlu olduk. Uzak doğu açılımımız için de ses getirdi. Güzel bir başlangıç yaptı. Dordmud kulübüne ayrıca çok teşekkür ederim. Dortmund, Kagawa'yı bırakmak istememişti ama Kagawa bize gelmeyi tercih etti. Dortmund da fedakarlık gösterdi. Bu sene kesinlikle Uzakdoğu'ya gideceğiz. Beşiktaş'ın maçları oralarda yayınlanmaya başladı zaten.

(Opsiyon konusu) Daha dün bir bugün iki. Hele bir başlayalım, güzel giderse devamı gelir.

Mirin
Yüksek bedellerle iki sene önce istemiştik. Şampiyon olan PSV'nin stoperiydi. Çok güzel bir enerji verdi. İntibak süresini çok kolay geçti.

Burak
Assolist. Bizim ailemizin bir ferdi. Babası bizim abimiz. Nasip bugüneymiş. Çok adı geçti Beşiktaş'la. Onun evi burası. Duruşuna ve Beşiktaş'la alaklı hislerinden ötürü mutluyum.

İki senelik süreç içinde (Çin'den dönünce) hep adı Beşiktaş'la geçti. Bu çok doğal. Burak, sözleşmesi gereğince büyük fedakarlıklar yaparak geldi.

Kaptanlık sürecini sezon sonu değerlendireceğiz. Ben de Burak'ın kaptan olmasını çok isterim. Burası Beşiktaş. Ben maçları çok incelettiriyorum. Akhisar maçında 30 kişi maksatlı tezahürat yaptı. Seçime malzeme etmeye çalışanlar oluyor. Benim söyleyeceğim tek şey 'next'tir. Başka konulara geçelim artık.

Etiketler :