"Fırat Aydınus maçın başında kırmızı göstermek istemedi"

"Fırat Aydınus maçın başında kırmızı göstermek istemedi"

Cumhuriyet Gazetesi Spor Yazarı Gülengül Altınsay, Galatasaray-Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Galatasaray'a mağlup oldu ve şampiyonluk yolunda ağır bir yara alarak, şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı. Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Gülengül Altınsay, müsabakayı kaleme aldı;

Bence Beşiktaş kupa maçı mağduriyetine sanki bir parmak bal çalarcasına Pepe’ye sadece bir maç ceza verilmesini de kabul etmemeli ve Pepesiz oynamalıydı. Ve nihayet şampiyonluğu doğrudan etkileyecek maç dopdolu tribünlerin önünde başladı. Başta iki takım da topu indirip pas trafiğini kuramadı. Galatasaray oyuna sert başlayan taraftı.

Belhanda’nın Medel’in yüzüne dirseğine verilen sarı kart, kırmızı olmalıydı. Ama sanırım Aydınus daha maçın başında kırmızı kart göstermek istemedi. Siyah - Beyazlılar maçın başında topu rakibe verdi daha çok. Bunun nedeni Medel - Tolgay ikilisine Talisca’nın yeterince yardım edememesi ve orta alan üstünlüğünü Galatasaray’a vermesiydi. Ne var ki ilk dakikada Gomis’in Fabri’yle karşı karşıya kalmasının ardından Negredo’nun 20’de kendi yarattığı pozisyonda yaptığı aşırtma skoru değiştirebilirdi. Ama 2 dakika sonra bunu başaran topu indirip kanattan örgütlü gelen Cim - Bom oldu. Fernando skoru böylece 1-0’ a getirdi. 21’de Mariano’nun 35’te Negredo’nun sakatlanması ise ilk yarıda karşılıklı yaşanan şanssızlıklardı. Negredo’nun yerine Lens’in girmesi ise Beşiktaş’ta kadro yapılanmasındaki hatayı gösteriyor. Maalesef Beşiktaş kadrosu her yıl daha da yaşlanıyor. Bu dinamik Galatasaray’ı Negredo, Lens, Vida ile yaşlı futbolcularla yenmek zordu zaten. Doğal olarak geriye düşmüş Beşiktaş gol için giderek daha fazla risk aldı. Nitekim Kartal pozisyonlarla başladı 2. yarıya; Q7, Babel gole çok yaklaştı. Babel şanslı bir gününde değildi hiç. Bu arada maçta gerilim de giderek arttı. Ve bu gerilim Beşiktaş’ı vurdu. 64’te ceza alanında Tosic’in Gomis’e hareketi penaltı ve kırmızı kartla cezalandırılınca Kartal 10 kişi kaldı. Penaltıyı Gomis kaçırdı ama maçın üstünlüğü tümüyle ev sahibine geçmişti artık. Rodrigues’in 70’te attığı 2. gol üç puanın kime gideceğini de belirledi. Gerisi artık zaman doldurmaydı o kadar.

Etiketler :