Football Leaks'ten Beşiktaş iddiası! Demirören döneminde Mendes'e 6 milyon euro

Football Leaks'ten Beşiktaş iddiası! Demirören döneminde Mendes'e 6 milyon euro

Football Leaks raporlarına göre, Ronaldo'nun da menajeri olan Jorge Mendes'in Yıldırım Demirören'in başkanlık yaptığı dönemde Beşiktaş'a TFF ve FIFA kurallarına uymayan 6 milyon euro değerinde anlaşma yaptığı iddia edildi.

Ajans Beşiktaş - Football Leaks belgelerine göre, menajer Jorge Mendes, Yıldırım Demirören yönetiminde Beşiktaş ile 6 milyon euro tutarında FIFA ve TFF'nin kurallarını ihlal eden anlaşmalar yaptı.

The Black Sea tarafından yayınlanan haberdeki belgelere göre 2010-2011 yıllarına dair son derece ilginç bilgiler ortaya çıktı. 2010/11 yılları arasında 6 ay gibi kısa bir süre içinde, Gestifute kulübe sattığı oyuncular karşılığında 6 milyon avro komisyon aldı. Bu dönemde takıma katılan futbolcuların maliyeti ise 60 milyon euro olarak gösterildi. Yine söz konusu belgelerde, menajer Jorge Mendes Beşiktaş'tan 1.75 milyon euro olan alacağını tahsil etmek için danıştığı Türk avukat tarafından, "Sözleşmelerin sorunlu olması nedeniyle bu durumu FIFA'ya taşımanın riskli olduğu" yönünde bir yanıt alıyor.

RICARDO QUARESMA'NIN BEŞİKTAŞ'A TRANSFERİ

Ricardo Quaresma'nın 2010'da Beşiktaş'a transferinde 7.3 milyon euro ödenen bonservis bedelinde menajer Jorge Mendes, kulüpten 2.7 milyon euro menajerlik ücreti aldı. Sözleşme Mendes'in Portekiz'de kurulu şirketiyle yapıldı ve para bu şirkete gönderildi. TFF, 2015'ten önce yapılan aracı anlaşmalarında sözleşmelerin sadece gerçek kişi ile kulüp ya da oyuncu arasında olmasını şart koşuyordu. Yani tüzel kişi olarak sayılan bir şirketle menajerlik sözleşmesi imzalanması yasaktı.

AHMET BULUT'A 750 BİN EURO FAKAT BELGELERDE YOK

Quaresma için yapılan anlaşmanın sonunda Ahmet Bulut, Mendes'ten 750 bin avroluk bir ödeme aldı. Buna rağmen Bulut'un ismi transferle ilgili hiçbir belgede geçmediği öğrenildi.

Ocak 2011 transfer döneminde menajer Jorge Mendes'in oyuncularından Simao 1 milyon euro, Hugo Almeida 2 milyon euro'ya getirildi. Manuel Fernandes ise 200 bin euro'ya kiralandı. Bu 3 transferde menajer Jorge Mendes 2.5 milyon euro aldı. Jorge Mendes, bonservis bedeli 900 bin euro olan Manuel Fernandes transferinden 1 milyon euro komisyon aldı.

ALMEIDA TRANSFERİNDE SORU İŞARETİ

The Black Sea'nın hazırladığı haberde, Football Leaks raporlarına göre Almeida transferinde çarpıcı gerçek ortaya çıktı. Almeida transferinde ise Mendes, oyuncuyu satın almak için kendisinin de danışmanı olduğu bir fonun kullanılmasını önerdi. Dublin'de kurulu Quality Football Ireland Limited, oyuncunun 2 milyon avroluk bonservisini ödedi. Karşılığında Almeida'nın ekonomik haklarının yüzde 45'ini aldı. Demirören o sıralarda transfer için Beşiktaş'ın kasasından hiç para çıkmadığını ve oyuncunun geri kalan yüzde 55'ine kulübün sahip olduğunu söyledi. Ancak söz konusu belgelerin Almeida'nın yüzde 10 hakkına Mendes'in bizzat kendisinin sahip olduğunu, Beşiktaş'ın payının ise sadece yüzde 45 olduğunu gösterdiği iddia edildi.

Hugo Almeida'ya 2.5 milyon euro maaşının yanında aylık 11 bin euro kira desteği, 4 business clas uçak bileti, bir Porsche Panamera Turbo, özel jet kiralama ve BMW X5 veya Audi Q7 verildiği iddia edildi. (Futbol Arena)

Etiketler :