"Forvet farkıyla Beşiktaş!.."

"Forvet farkıyla Beşiktaş!.."

Milliyet Gazetesi Yazarı Cemal Ersen, Süper Lig'de yarın oynanacak Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinden beklentilerini yazdı.

Ajans Beşiktaş - Cemal Ersen'in bugünkü Milliyet Gazetesi'nde yer alan yazısı:

Yarınki derbi Fenerbahçe cephesinde çok şeyi değiştirebilir. Seçildiği günü daha dün gibi anımsıyoruz ama, Ali Koç’un başkanlıktaki üçüncü sezonu. Ve takımı maçı kaybederse şampiyonluk yine başka bahara kalabilir.

Sarı-lacivertli kulüpte Aziz Yıldırım imparatorluğunu sona erdiren Koç, verdiği sözleri yerine getirememiş “başarısız” bir başkan olarak tarihteki yerini alır.

Kazanırsa mı? O zaman hesaplar karışır. Hiçbir şey güllük gülistanlık değil çünkü. Zirveye tutunmak bir yana, sezon sonunda yapılması olası tüm operasyonlar için beklemeye geçilir ki, başkanından teknik direktörüne, menajerinden transferlerine açılacak sorgu dosyası camiayı yorar.

Herkes biliyor, görüyor. Takım özgüvenini yitirmiş, iyi oynamıyor, bir organizasyon şeması yok, saha kenarından iyi yönetilemiyor, büyük umutlarla alınan oyuncular hayal kırıklığı yaşatıyor. Daha önemlisi, taraftar “şu maçı da kesin kazanırız” diyemiyor.

Ne anlama geliyor bu? Fenerbahçe güven vermiyor, giderek sıradanlaşıyor ve taraftarını üzüyor. Yarın üç puan alsa dahi, bu gerçek asla değişmez.

Ya rakibi Beşiktaş? Her anlamda daha mütevazı, lakin çok daha başarılı. Arkadaşlık ve dayanışma üst düzeyde. İstatistikler de derbide bir adım önde olduğunu gösteriyor.
Örnek mi? Siyah-beyazlı ekibin skor yükünü forvetleri çekiyor. Yeni adamlar işlerini doğru yapıyor. Aboubakar ile Larin’in toplam 29 golü var. Fenerbahçe’nin altı forvetinin ise 22! En golcü ismi Thiam 6 sayı kaydetmiş.

Sürpriz silahlar!

Böyle önemli bir maçta Aboubakar ve Larin’e güvenmek yeter mi? Oyunu kilitlemek isteyen takımlar karşısında yetmez. Yetmez ama Atiba, Mensah, duran toplarda Vida gibi silahlarınız varsa, şansınız artar.

Erol Bulut’un ilk kez kaybetmemek üzerine bir oyun planlayacağını düşünüyorum. Beklenenin aksine tatsız bir maç olabilir, fakat kimse beraberliğe hayır demez.

Sergen Yalçın’ın futbol anlayışı malum. Şu an süper ligin en iyi, en hızlı ve en çok pas yapan takımı olması, Beşiktaş’ı zirvede tutuyor. Koşuyor, mücadele ediyor, son ana kadar oyunda kalıyor. Altında da imzası var. Maçı kazanırsa Fenerbahçe’yi devre dışı bırakır, Galatasaray ile kafa kafaya kalır. O zaman 40. haftayı bekleriz.

Beşiktaş’ı avantajlı görmemin bir gerekçesi de oyun disiplini. Sergen hocanın bu konuda tavizi olmadığını biliyor hepsi. Adama göre değil, takımın ihtiyaçlarına göre tercih yapıyor. Oyuna dokunuşları, Erol Bulut’a oranla daha doğru ve yerinde.

Artı, siyah-beyazlı ekibe forvetleri dışında maçı kazandıracak sürpriz isimleri var. En kritik anlarda devreye girebilirler.

Ya Fenerbahçe’de? Sergen Yalçın’ın mutlaka önlem alacağı Pelkas ve Ozan dışında kime güvenebilirsiniz?

Sadece deplasman performansına mı?..