Fuat Oktay: Türkiye’ye dönmek isteyen 2807 vatandaşımızın tahliye işlemleri tamamlandı

Fuat Oktay: Türkiye’ye dönmek isteyen 2807 vatandaşımızın tahliye işlemleri tamamlandı

Türkiye'ye dönmek isteyen vatandaşların tahliye işlemleri tamamlandı.

Ajans Beşiktaş - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter hesabından yaptığı açıklamada daha önce uçuşların durdurulacağı açıklanan ve geri dönmek isteyen Türk vatandaşları için ek uçuşlar konan 9 ülkeden tahliyelerin tamamlandığını ve gelenlerin öğrenci yurtlarına yerleştirildiğini duyurdu:

"Dokuz ülkeden Türkiye’ye dönmek isteyen 2807 vatandaşımızın tahliye işlemleri saat 06.00 itibarıyla tamamlanmıştır. Vatandaşlarımız 14 gün boyunca misafir edilecekleri KYK yurtlarına yerleştirilmişlerdir. Yurtlarda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun belirlediği “kurallar” çerçevesinde barınma, beslenme, sağlık ve güvenlik dahil ihtiyaçların karşılanmasına ilişkin tüm tedbirler alınmıştır."

Almanya, Fransa, İspanya, Danimarka, Norveç, İsveç, Hollanda, Belçika ve Avusturya'yla Türkiye arasındaki uçuşlar 15 Mart ile 21 Nisan arasında geçici bir süreyle durdurulmuş; bu ülkelerde kısa süreli ziyaret için bulunan Türk vatandaşlarının 17 Mart'a kadar geri dönebilecekleri duyurulmuştu.

Ancak dönüşlerinin ardından vatandaşların Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı öğrenci yurtlarında 14 gün karantinaya alınacağı açıklanmıştı.

Etiketler :