Futbol Akademi 2. Aile Eğitim Semineri Vodafone Park'ta yapıldı

Futbol Akademi 2. Aile Eğitim Semineri Vodafone Park'ta yapıldı

Futbol Akademi 2. Aile Eğitim Semineri Vodafone Park’ta; Futbol Altyapı ve Scouting Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Albayrak, Futbol Akademi Koordinatörü Sead Dost, antrenörler, sporcular ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ajans Beşiktaş - Seminerde bir konuşma yapan Metin Albayrak şunları söyledi:

“İkincisini düzenlediğimiz bu seminerde, olumsuz hava koşullarına rağmen büyük bir katılım var. Çok mutluyuz, gelen velilerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın gelişimini sağlayabilmemiz için ailelerle birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Yapmış olduğumuz sunum ve vermiş olduğumuz bilgileri kitapçık haline getirdik. Bunları tüm ailelerimize veriyoruz. Başucu kitabı gibi tabiri caizse olsun istiyoruz. Sıkıştıklarında çocuklarımızın gelişimiyle alakalı orada çok önemli bilgiler var. Çok keyfli bir ortam, çok mutluyum. Tüm arkadaşlarımızla, akademideki tüm arkadaşlarımızla birlikte buradayız. Bir gün A takımımızın ana iskeletinin yüzde altımışını yetmişini altyapımızdan gelen çocuklarımızın oluşturmasını çok arzusu ve hayali içindeyim. İnşallah o günleri de görürüz.

Biz dünyanın bütün gelişmiş akademilerini gezdik. Bir SWOT analizi yaptık. Biz neredeyiz onlar nerede? Eksilerimiz ve artılarımız, Türkiye içindeki rakiplerimizi de tahlil ettikten sonra kendimize bir strateji belirledik. İyi bir strateji olmadan başarılı olunmuyor. Bu bilinçle hareket ettik. Öncelikle organizasyon şemamızı yeniledik ve burada çok önemli departmanlar kurduk. Hali hazırdaki departmanlarımızı geliştirdik. Türkiye genelinde, dünya genelinde çok bilgili arkadaşları akademimize dahil ettik. Çok bilgili arkadaşlarımız. Kısa, orta ve uzun vadeli planlar yaptık. Bu kısa vadede hedeflerimizde A takımımıza dahil edeceğimiz kardeşlerimiz var. Bunlardan beş tanesini profesyonel yaptık. Antalya’daki A takımımızın kampına dahil oldular. Tabi ki bunlar gurur verici. Orta ve uzun vadede hedeflerimiz var. Bu aşkla ve şevkle çalışıyoruz. En büyük temennimiz bu sayıyı arttırmak.”

Futbol Akademi Koordinatörü Sead Dost seminerde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Yoğun katılımdan dolayı mutluyuz. Aileler bu işi ciddiye alıyorlar. Zaten burada çocukları ilgilendiren çok önemli bilgiler var. Biz bugün memnun olduk.”

Seminerde; Futbol Akademi Diyetisyeni Esra Yasemin Batmaca “Futbolda Performans ve Beslenme”, Futbol Akademi Doktoru Göksel Dikmen “Sakatlıklar Sonrası Sahaya Dönüş”, Futbol Akademi Drama Eğitmeni Özgür Özgülgün “Mizaca Uygun Öğrenme Stilleri”, Futbol Akademi Performans Antrenörü Celal Başoğlu “Aile ve Fiziksel Performans”, Futbol Akademi Performans Analiz Uzmanı Selçuk Ünlü “Performans Analizine Sosyolojik Yaklaşım”, Futbol Akademi Spor Psikoloğu Arda Topaloğlu “Sporcu Gelişim Sürecinde Psikolojik Destek ve Etkili İletişim Yöntemleri” ve Futbol Akademi Eğitim Danışmanı Belgin Yavuz “Aile ve Sporcu İlişkisi” konularında velileri bilgilendirdiler.

Futbol Akademi Aile Eğitim Semineri sonrası, veliler ve sporcular Beşiktaş JK Müzesi’ni gezdi.