G.Saray ilk kez kendi başına gelmiş gibi davranıyor ama durum öyle değil! Geçen sezon da sevkler maç günü açıklanıyordu

G.Saray ilk kez kendi başına gelmiş gibi davranıyor ama durum öyle değil! Geçen sezon da sevkler maç günü açıklanıyordu

PFDK sevklerine tepki gösteren G.Saray camiası bu durumun ilk kez kendi başlarına gelmiş gibi davranıyorlar fakat durum aslında öyle değil... İşte detaylar...

Ajans Beşiktaş - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçta yaşanan olaylar sebebiyle iki kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

TFF'den yapılan açıklamada, Galatasaray'ın, çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması ve kulübün resmi sitesinden yapılan sportmenliğe aykırı açıklamalar nedeniyle PFDK'ye sevk edildiği bildirildi.

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Mustafa Cengiz'in, kulübün resmi internet sitesinden yapılan sportmenliğe aykırı açıklamalar nedeniyle tedbirsiz olarak PFDK'ye gönderildiği aktarıldı. 

Galatasaray Kulübü Teknik Direktörü Fatih Terim'in ise müsabakadaki hareketi ve tehdidi ile karşılaşma sonrası sportmenliğe aykırı açıklamaları sebebiyle tedbirli olarak disipline gönderildiği ifade edildi.

Sarı-kırmızılı kulübün antrenörü Hasan Şaş ile futbolcuları Badou Ndiaye, Ryan Donk ve Garry Rodrigues'in saldırısı nedeniyle, tedbirli olarak PFDK'ye sevk edildiği kaydedildi.

Galatasaraylı futbolcu Mariano Filho'nun ise talimatlara aykırı hareketi gerekçesiyle tedbirsiz olarak disipline sevk edildiği belirtildi.

Sarı-kırmızılı kulübün ikinci başkanı Abdurrahim Albayrak'ın da aynı maçtaki talimatlara aykırı hareketi ve müsabaka sonrası sportmenliğe aykırı açıklamaları sebebiyle tedbirsiz olarak PFDK'ye gönderildiği bildirildi.

Galatasaray'da ayrıca kulüp görevlileri Uğur Yıldız, Fahri Yılmaz, Eray Sözen ve Hande Sümertaş'ın talimatlara aykırı hareketi nedeniyle tedbirsiz olarak PFDK'ye sevk edildikleri ifade edildi.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde D Grubu'ndaki dördüncü maçı olan Schalke 04 karşılaşması öncesinde sevklerin gerçekleşmesine tepki gösterirken "Şampiyonlar Ligi’nde, Türk Bayrağı’nı temsil eden Galatasaray, hayati bir maça çıkmadan 5 saat önce, maksadı anlaşılamayan bu açıklama ile karşı karşıya kalmıştır." ifadelerini kullandı.

 

TFF'nin sevk kararının sonucu düşünülmeden atılmış hesapsız bir adım olduğunu dile getiren sarı-kırmızılı camia, "Şampiyonlar Ligi maçına saatler kala, ülke menfaatleri hiçe sayılmıştır!" dedi.

G.Saray ilk kez kendi başına gelmiş gibi davransada durum aslında öyle değil... 26 Eylül 2017 tarihinde Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Beşiktaş - Liepzig maçı öncesi TFF'den Disiplin Sevkleri açıklanmış; Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş PFDK'ya sevk edilmişti. Ayrıca Beşiktaşlı yönetici Şafak Mahmutyazıcıoğlu "sportmenliğe aykırı açıklamaları" gerekçesiyle PFDK'ya sevk edilmişti.

TFF'den Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi maçının olduğu gün yapılan açıklama şöyleydi:

"BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü'nün 23.09.2017 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş.-BEŞİKTAŞ A.Ş. Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu müsabakasındaki "5 futbolcusunun sarı kart ve 3 futbolcusunun kırmızı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 40. maddesi uyarınca, "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca ve "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü teknik sorumlusu ŞENOL GÜNEŞ'in aynı müsabakadaki "hakareti" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca 24.09.2017 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,

BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü idarecisi ŞAFAK MAHMUTYAZICIOĞLU'nun 24.09.2017 tarihinde medyada yer alan "sportmenliğe aykırı açıklamaları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

Yine Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih ile deplasmanda oynayacağı maç gününde (20 Şubat 2018) TFF tarafından açıklanan Disiplin Sevklerinde "takım halinde sportmenliğe aykırı hareket" gerekçesiyle PFDK'ya sevk edilmişti. 

Bayern Münih - Beşiktaş maçının olduğu gün TFF'den yapılan açıklama şöyle:

"BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü'nün 16.02.2018 tarihinde oynanan ATİKER KONYASPOR-BEŞİKTAŞ A.Ş. Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu müsabakasındaki "6 futbolcusunun sarı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 40. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü antrenörü ŞEREF ÇİÇEK'in aynı müsabakadaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 17.02.2018 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."