Galatasaray'dan TFF'ye başvuru! Beşiktaş derbisi öncesi...

Galatasaray'dan TFF'ye başvuru! Beşiktaş derbisi öncesi...

Barcelona maçı dönüşünde Beşiktaş derbisine çıkacak olan Cim-Bom, bu maçın 10 gün ertelenmesi için TFF’ye başvurdu. Siyah-beyazlı yönetim, bu öneriyi kabul ederse Aslan, UEFA Avrupa Ligi rövanşına hazırlanacak.

Ajans Beşiktaş - Galatasaray, 14 Mart Pazartesi günü oynanacak Beşiktaş derbisinin ileri bir tarihe ertelenmesi için Türkiye Futbol Federasyonu’na resmi başvuruda bulundu.

Sarı-kırmızılı kulübün yazılı başvurusunda şu ifadeler yer aldı:

“Doğal afet şartlarının yaşandığı, okulların resmi olarak iki gün tatil edildiği, çok sayıda kamu görevlisinin idari izinli sayıldığı bugünlerde TFF aynı zamanda 2. ve 3. Lig maçlarının mücbir sebep nedeniyle ertelenmesini karara bağlamış durumdadır. Federasyonumuzun vermiş olduğu 2. ve 3. ligler ile ilgili emsal teşkil edebilecek erteleme kararı ve 17 Mart 2022 Perşembe günü oynayacağımız Barcelona FC, Avrupa Ligi Son 16 Tur Rövanş müsabakası dikkate alınarak; doğal afet şartlarının devam ettiği hususu geçerli olmak üzere; adil rekabet ilkesine olan inancımızla, 2021-22 Süper Lig sezonunun 29. haftasının maçlarının 10 gün ertelenmesi talebini bilgi ve tasviplerinize sunuyoruz.”

Bununla ilgili konuşan Sportif AŞ yöneticisi Nihat Kırmızı, “Erteleme talebimizi bizzat Sayın Emre Kocadağ’a ilettim. Yönetim olarak görüşecek. Kendileri de bu tip zorlukları yaşadıklarını dile getirdiler. Konuya, ‘geçmişte bize de böyle yapmışlardı’ şeklinde yaklaşmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş’ın bu şekilde yaklaşmayacağına inanıyorum. Olumsuz yanıt gelmesi halinde de çıkıp aslanlar gibi mücadele ederiz. Önümüzdeki sezonlarda Avrupa kupalarına katılımla ilgili Türk futbolunun puanları açısından geçeceğimiz turlar çok önemli. Beşiktaş’ın bu yönde düşünmesini bekliyoruz. Bunun sadece bir Galatasaray-Beşiktaş maçı olarak görülmemesi gerek.”

‘Fikstür değil, doğal afet’

Galatasaray Sportif AŞ Bağımsız yöneticisi Ural Aküzüm, ertelemeyle ilgili şu paylaşımı yaptı.

Aküzüm, sosyal medya hesabı üzerinden, “Sıkışık fikstür değil, doğal afet. Okullar kapandı, basketbol ve futbol ligleri ertelendi. Buna mücbir sebep denir. Ayrıca mesele, Türkiye ve ülke puanı meselesi var! Olgun davranışlar bugüne lazım. Türk futbolu için karar devletin” ifadelerini kullandı.

Kocadağ: Biz de oynadık

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, hava şartlarının izin vermesi durumunda oynayacaklarını ifade etti.

Kocadağ, “Biz de ülkemizi temsil ederken hem bu sezon hem de önceki sezonlar çok sıkışık fikstürlerden çıktık. Avrupa deplasmanında 2-3 gün sonra kendi ligimizde İstanbul dışında maçlar oynadık. Takımımız derbi maçına konsantre, hazırlıklarını sürdürüyor. Hava şartları da izin verirse pazartesi maçımızı oynayacağız” diye konuştu. (Skorer)